|

'Diyanet İşleri Başkanlığına 15 gün direndim'

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük için düzenlenen saygı gecesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğinde, "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir dedim. 15 gün direndim, bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" dedi.

Yeni Şafak
10:10 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 10:17 - 29/05/2016 Pazar
IHA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Üsküdar Belediyesi tarafından ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük adına bir saygı gecesi düzenlendi. Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen saygı gecesine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Coşkun Yılmaz'ın yönetiminde yapılan panelde ünlü ilahiyatçı Küçük'ün yakın arkadaşları Prof. Dr. Ahmet Emre Yılmaz, Hacı Mehmet Günay, İlyas Çelebi ve İsmail Lütfü Çakan konuşmacı olarak bulundu. Konuşmacılar gece boyunca Prof. Dr. Raşit Küçük ile yaşadıkları anıları ve profesörün akademi dünyasındaki önemini anlattı.



"Raşit hocamız hayattayken bu görevi yapmam"


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada yaptığı konuşmada, "Keşke salonu daha çok genç doldursaydı. Sünneti seniyyeye adanmış hayatı onlara anlatabilseydik. Aslında bu toplantılar o zaman çok daha faydalı olur. Cenabı Hak kendisine uzun ömürler versin" dedi.



Görmez, konuşmasının devamında Prof. Dr. Raşit Küçük ile bir anısını anlattı. Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğind", "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir" dediğini belirtti.



Görmez, "Bana bu taşıyamayacağım görev teklif edildiği zaman 'Raşit hocamız dünyada ve hayattayken benim bu görevi yapmam caiz değildir' dedim. 15 gün direndim. Bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" diye konuştu.



"Hocamıza hürmet ve muhabbetimizi sunmak için buradayız"


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, Raşit Küçük hocaya hürmet ve muhabbetleri sunmak için burada olduklarını belirterek "Kendisini tanımak bir nebzede olsa istifade etmek bizim için büyük bir bahtiyarlık ve ayrıcalıktır" ifadelerini kullandı.



Tüm konuşmacılardan sonra sahneye çıkan Raşit Küçük de yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hepinize hürmetlerimi sunuyorum" dedi.


Gecenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Küçük'e hediye takdim etti.




#Raşit Küçük
#Mehmet Görmez
#Üsküdar
8 yıl önce