|

Diyarbakır'da bıçaklı saldırgan vuruldu

Diyarbakır'daki Nevruz alanına şüpheli bir çanta ile gelen ve polis ekiplerinin müdahalesine karşı direnen bıçaklı şahıs etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
11:13 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:51 - 24/03/2017 Cuma
Arşiv
Arşiv

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarının yapılacağı alanda sıcak bir gelişme yaşandı. Program başlamadan önce alana gelen bir şahısın elindeki çanta güvenlik güçlerinin dikkatini çekti.



Polis ekiplerinin müdahalesine karşı direnen şahıs, yanında bulunan bıçakla karşılık vermeye kalkıştı.



Yere doğru uyarı ateşi açan polis ekipler, durmaması üzerine bıçaklı saldırganını etkisiz hale getirdi. Ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan saldırgan öldü.



Üst düzey güvenlik önlemi

Polis, nevruz alanına girenlerin yanlarında yasa dışı hiç bir pankart ve afiş, bayrak sokmasına izin vermezken, alandaki platform ve direklere de hiç bir yasa dışı pankart ve bayrağın asılmasına izin vermedi. Diyarbakır nevruz kutlaması için polis 2 gündür 124 bin metrekarelik alanın içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, dalgıç polislerin de Nevruz Parkı çevresindeki kanalizasyonda patlayıcı araması yaptığı öğrenildi.



Alana 5 farklı noktada girenlerin alana sadece üzerinde referandum için hazırlanan farklı renklerde olan ve üzerinde Kürtçe Na (Hayır) yazan flama taşımalarına izin verildi.





#Diyarbakır
#Nevruz
7 yıl önce