|

Doğa Koleji yeni nesil öğrenciler için yeni nesil öğretmenler yetiştiriyor

Dünyanın her gün değişen koşullar karşısında klasik kalıpları yıkarak, vizyonunu “Yaşam boyu Gelişim” cümlesiyle tanımlayan Doğa Koleji, öğretmenleri için daha önce yapılmamış projelere imza atıyor. AB standartları tarafından benimsenen tüm dünyada kabul görmüş “yaşam boyu eğitim” programı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ortaklığı ile Doğa Koleji öğretmenlerine sunuluyor.

Yeni Şafak
16:02 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 13:04 - 28/07/2015 Salı
Diğer

Yeni nesil ile aynı dili konuşma mottosu ile teknoloji merkezli eğitimin kapılarını açan Doğa Koleji öğrenci-öğretmen iletişimini sağlam bir temele oturtuyor. Eğitimin başrol oyuncusu olan öğretmenler konusunda yenilikçi insan kaynakları çalışmaları oluşturduklarını belirten Doğa Koleji CEO'su Bünyamin Çelikten, Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile ortak bir projeye imza attıklarını açıkladı.



Ülkemizin en köklü eğitim kuruluşlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile gerçekleştirilen proje nasıl hayata geçti?



Gelişen teknoloji ile birlikte değişen bireyler dünya üzerinde ki kuşaklar arasında devasa farklılıklar yaratıyor. Y kuşağı adı verilen, 2000'li yıllar ve sonrasında doğan nesiller konusunda büyük bir bilinmezlik hala sırrını koruyor. Özellikle eğitim hayatında çok farklı bir tablo öğretmenlerin karşısına çıkıyor.



İşte tam bu noktada, Doğa Koleji olarak doğayı temel alarak geliştirilen eğitim konseptimizle, klasik kalıpları yıkarak eğitimde “yaparak ve yaşayarak” öğrenme anlayışını sistemleştirerek, öğretmenlerimizin yeni neslin değişimlerine ayak uydurmasını ve yeni nesle verilecek eğitimlerin güçlenmesi için bu projeyi hayata geçirmek istedik.



Eğitim camiasında daha önce böyle bir proje gerçekleştirildi mi?


Hayır. Doğa Koleji, içerik ve kurgusu açısından sektörde benzeri olmayan “Sınıf Öğretmenleri Gelişim Programı” ile öğretmenlerinin hem akademik hem de bireysel gelişimlerine destek oluyor. Sektörde uzun soluklu olarak hayata geçirilen bu proje ile yine sıra dışı bir anlayışı sektöre kazandırmış olduk.



BÜYEM ile gerçekleştirilecek olan bu projenin detayları nelerdir?


Türkiye'deki insan gücünü çağdaş dünya seviyesine ulaştırmak için 2002 yılından beri Avrupa Birliği uyumlu eğitimler düzenleyen BÜYEM, Doğa Koleji ile daha önce hayata geçirilmemiş bir protokole imza attı. Doğa Koleji ve BÜYEM ile gerçekleştirilecek eğitim programı ile 700'den fazla sınıf öğretmeni, 3 yıl boyunca sürecek, toplamda 20 gün, 140 saatlik dersler alacak.



Doğa Koleji Liderlik Akademisi ve BÜYEM ile ortaklaşa planlanan program, sınıf eğitimleri (veliler- çocuklarla etkili iletişim) atölye çalışmaları, konuk konuşmacılar ve farklı eğitim aktiviteleri içerecek şekilde tasarlandı. Öğretmenlerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerini destekleyecek bu program sonunda katılımcılar, bitirme tezlerini hazırlayacak ve kurulda başarılı olarak değerlendirilenler sertifika almaya hak kazanacak.



Öğretmenler bu sertifika için hangi eğitimleri alacaklar?


Öğretmenlerimiz için çok farklı eğitim programı hazırlandı. Öğretmenlerimize dersler Türkiye'nin en önemli profesörleri tarafından verilecek. Okul toplumunu inşa etmekten, çocuklarla ve velilerle etkili iletişim modüllerine kadar çok farklı eğitim programları sunulacak. Klasik eğitimlerin yanı sıra “özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve kaynaştırma eğitimleri”, “21. yüzyılda empati kavramı”, “teknoloji kullanarak ailelerle iletişim kurmak” gibi değişen dünya düzeninde öğretmenlerimize farklı bakış açıları kazandıracak dersler verilmiş olacak.





#doğa koleji
#eğitim
#öğretmen
9 yıl önce