|

Doğalgazsız 5 il kaldı

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Şu ana kadar 76 ilimizde doğalgaz olduğunu söyleyen Yıldırım “2018’e kadar geri kalan 5 ile de doğalgaz gidecek” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:14 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Yıldırım, özetle şunları söyledi: “Bugün 158 yeni enerji üretim tesisinin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. 5 milyar dolar tutarında üretim tesisleri ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Enerji ile ilgili kurulu kapasitemizin 2,5 kat artmasının anlamı şudur: Türkiye büyüdü.



KAMU-ÖZEL SEKTÖR BAŞARISI


Türkiye büyümeseydi geçtiğimiz 14 yıl içinde alternatif enerji kaynakları ne de kapasitenin bu ölçüde büyümesinden söz edebilirdik. Kurulu gücümüzün büyümüş olması çok önemli ama bu büyümenin şekli daha önemli. Orada da 10 yıl önce devletin yapıp işlettiği enerji tesisleri toplamından yüzde 65'ten fazlayken yüzde 35'in altına düşmüştür. Kamu özel sektör işbirliği en güzel uygulanan model olarak kendini ispat etmiştir. Türkiye enerji arz güvenliği bakımından önemli konuma yükselmiştir.



76 İLDE DOĞALGAZ VAR


Enerjide çeşitliliği arttırmak en önemli konumuz. Enerjide hala dışa bağımlı bir ülkeyiz. Dolayısıyla 2023 yılına kadar enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltacak, çeşitliliğimizi artıracak projeler üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun yanı sıra termik enerji, kömür olarak zengin bir ülkeyiz. Eğer termik santral kuracaksanız bunu yerli kömürle yaptığınız takdirle önemli kolaylıklar sağlanacak ve teşvik edilecek. Benzer şekilde rüzgar, güneş, gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji çeşitliliğimizi artırma projelerine hız vereceğiz.Dün 40 ilimizde doğalgaz bağlantımızı gerçekleştirdik. Şu ana kadar 76 ilimizde doğalgaz var, 2018'e kadar geri kalan 5 ile de doğalgaz gidecek.



ENERJİ GEÇİŞ GÜZERGAHIYIZ


Sadece illerle değil ilçelerle de doğalgaz bağlantısını bağlamaya ve doğalgaz vermeye devam edeceğiz. Enerjide Türkiye aynı


zamanda Avrupa için, Balkanlar ve birçok bölge için enerji geçiş güzergahını oluşturuyor. Önümüzde daha yapacak çok işimiz var. 2023, 2053 hedef ve vizyonlarımızı gerçekleştirmek için büyümeye üretmeye devam etmeliyiz. Enerji arz kapasitesi bakımından Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi durumundayız."



#Binali Yıldırım
#Doğalgaz
#Elektrik Santralleri
7 yıl önce