|

Doğu Anadolu'da 300 mahalle yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini gösterirken 300'e yakın mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü.

Yeni Şafak
10:11 - 17/11/2016 الخميس
Güncelleme: 10:34 - 17/11/2016 الخميس
Ekipler kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.
Ekipler kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini gösterirken 300'e yakın mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü.


Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars'ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezlerini beyaza bürüdü. Aralıksız etkisini sürdüren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle bölgede 300'e yakın mahalle yolu ulaşıma kapandı. Araçların yolda ilerlemekte güçlük çektiği Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.


Öte yandan Erzincan-Sivas karayolunun Refahiye ilçesi ve Sakaltutan mevkiinde kar yağışı, tipi ve sis nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Maddi hasarlı trafik kazalarının da yaşandığı mevkide Karayolları ekipleri tuzlama ve yol temizleme çalışması yaptı. Polis ve jandarma ekipleri, sürücülere olumsuz hava koşulları nedeniyle uyarıda bulundu.



Doğuda sıcaklıklar düşecek


Doğu Anadolu Bölgesi'nde, dünden itibaren etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ardahan, Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan'da dün akşam başlayan karın ardından bölge genelinde hava, parçalı bulutlu, çok bulutlu ve yağışlı olacak. Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin diğer kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.



Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis olayının yaşandığı bölgedeki kar yağışı, bugün etkisini kaybedecek.



Bölge genelinde sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş bekleniyor. Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 4, Kars'ta 2, Ardahan'da 1 derece ölçüldü. Gece sıcaklık Ağrı ve Erzincan'da sıfır, Iğdır'da ise 4 derece oldu.



Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 8, Erzincan'da 5, Ağrı'da 4, Erzurum ve Kars'ta 2, Ardahan'da 1 derece olacağı tahmin ediliyor.



Erzurum beyaz örtüyle kaplandı


Erzurum'da dün akşam başlayıp gece etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısa sürede adeta beyaza büründü.



Kentte akşam başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.



Yoğun kar ve tipi dolayısıyla sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.



Beyaz örtüyle kaplanan şehirdeki tarihi yapılarda da güzel görüntüler oluştu. Kar yağışının keyfini yaşamak için dışarı çıkan vatandaşlardan bazıları kartopu oynadı, kimileri ise halay çekti.



Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tuncay Atasever, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Doğu Anadolu Bölgesi için kar yağışı uyarısında bulunduğunu hatırlattı.



Meteorolojik uyarı doğrultusunda karla mücadele ekiplerini dün gündüz hazır beklettiklerini belirten Atasever, "Akşam saatlerinde kar yağışının etkili olmasıyla ekiplerimiz, kent merkezinde karla mücadele çalışmasına başladı. Araçlarımız tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor. 7/24 esasıyla çalışıyoruz. Ekiplerimiz gece boyunca çalışarak kar temizliği yapacak. Vatandaşlarımız sabah işlerine giderken bir mağduriyet yaşamayacak" diye konuştu.


#Erzurum
#Erzincan
#Ardahan
#Doğu Anadolu
٪d سنوات قبل