|

Doğu Anadolu’da yetimler sevindi

Konya İHH, Doğu Anadolu illerinde yaşayan yetim aileleri için yardım seferberliği gerçekleştirdi. 5 ilde dağıtılan gıda kolileri yüzlerce yetim ailesine ulaştı.

Yeni Şafak
11:36 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 11:41 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Konya İHH, Doğu Anadolu'da yetimleri sevindi​rdi.
Konya İHH, Doğu Anadolu'da yetimleri sevindi​rdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Dayanışma Günleri’nde binlerce yetim ailesini desteklemeye, çocukları sevindirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Konya İHH’nın Doğu Anadolu illerinde gerçekleştirdiği gıda kolisi dağıtımıyla, yüzlerce yetim ailesine yardım ulaştırıldı.

Yardımlar 5 İle Ulaştı

Konya’dan hareket eden 5 tır gıda kolisi Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Van ve Bitlis illerinde İHH ekipleri tarafından yetim ailelerine dağıtıldı. Kolilerde konserve çeşitleri, makarna, bakliyat, yağ, salça gibi temel gıda malzemeleri bulunuyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan Konya İHH Basın Sorumlusu Mehmet Tanrıkulu “Doğu Anadolu illerimizde yaşayan yetim ailelerimize gıda yardımında bulunduk. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.


Yetimi Ailesiyle Muhafaza etmeliyiz

Tanrıkulu sözlerine şöyle devam etti:

“Ulaşmamız gereken pek çok hane, sevindirmemiz gereken pek çok yavrumuz var. Yetime hami olmak onu ailesi ile muhafaza edebilmeyi gerektiriyor. Anadolu yurdu, insanı ve tarihi ile geleceğin mayasını teşkil ediyor. İHH olarak muhtaca ulaşmada Anadolu insanına öncülük ve aracılık ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında yetimlere gıda, barınma, sağlık ve eğitim alanında yardım ulaştırıyoruz.”

Suriye’ye 10 Bin Gıda Kolisi

Konya İHH daha önce acil yardım çağrısı ile Suriyeli mülteciler için İdlip ve Cerablus bölgesinde 10 bin gıda kolisi yardımında bulunmuştu.

#Konya
#İHH
7 yıl önce