|

Doğu sular altında

Sağanak yağmurun hayatı zorlaştırdığı Doğu Anadolu’da sel suları yolları kapatıp köprülere zarar verdi. Yüksekova’da eğitime ara verilirken, Muş’ta Karasu Nehri’nin taşması sonucu bazı evleri su bastı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:35 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bingöl
Bingöl

Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren yağış, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Van Karayollarının 5 ayrı noktasında heyelana neden oldu. Sel, Şemdinli İlçesi’nde köprülere zarar verirken, heyelan ve sel sularından dolayı kapanan yolları, Karayolları ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalar sonucu ulaşıma açtı.

EĞİTİME ULAŞIM ENGELİ

Bölgede 2 gündür etkili olan sağnak yağmur, Şemdinli İlçesi’nde de hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları ilçenin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi ile İran sınırında bulunan Tekelli bölgesindeki yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. Aşırı yağış sonrası oluşan sel sularının Derecik Beldesi’ne ulaşımını sağlayan Boğazköy Köprüsü ile Tekeli, Alan, Yukarı ve Aşağı Kayalar köyü ile birçok mezranın ulaşımını sağlayan Hazne Köprüsü selden zarar gördü. Yüksekova İlçe merkezinde sağanak yağışın devam etmesi nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime, dün öğleden sonra ara verildi.

11 EVİ SU BASTI
Muş’ta etkili sağanak ve karların erimeye başlaması sonucu Karasu Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde 11 evi su bastı.

Vatandaşlar jandarma, İl Özel İdaresi ve Türk Kızılayı ekiplerinin yardımıyla evlerini tahliye etti. Bazıları çocuklarını sırtlarında taşıyarak evden çıkarttı, bazıları da evlerinin önünde biriken suyu tahliye etti. İpek Yolu Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinin deposunda birçok eşya, su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
Saniyeler içinde çöktü

Bingöl Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nden kentin karşı yakasına ulaşımı sağlayan köprü, şiddetli yağışa dayanamadı. Can kaybının yaşanmadığı olayda, çöken köprünün sağanak sonucu taşan Çapakçur Deresi yatağında ahırı bulunan vatandaşlar ise hayvanlarını buradan tahliye etti.


Canlarını zor kurtardılar

Muş’ta etkili olan sağanak ve karların erimeye başlaması sonucu Karasu Nehri taştı. Taşkın nedeniyle Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde 11 evi su bastı. Evlerini su basan vatandaşlar bulundukları yerleri sel suları arasından geçerek terketti. Bazı aileler çocuklarını sırtında taşıyarak güvenli alana ulaştırırken , kimi vatandaşlar da evlerinin çatısında kurtarılmayı bekledi.


Aracında akıntıya kapıldı

Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle taşan dereden otomobiliyle geçmeye çalışan 34 yaşındaki Mehmet Yüksekbaşı sele kapıldı. Cesedine AFAD ekiplerince 6 saat sonra ulaşılan sürücünün cesedi adli tıpta inceleniyor.

#AFAD
#Şanlıurfa
#Muş
7 yıl önce