|

Doğu'da sel seferberliği

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da etkili olan yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü. Ağrı'da sele kapılan 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Hakkari’de Zap Suyu’nun debisinin yükselmesiyle iki köprü yıkıldı. Batman'da ise 47 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 01:04 - 16/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Doğu'da sel seferberliği​​
Doğu'da sel seferberliği​​

Doğu ve Güneydoğu’da etkisini sürdüren yağışlar sele neden oldu. Kar sularının erimesiyle bölgedeki dere ve nehirlerin debileri yükseldi. Bazı bölgelerde ise heyelan meydana geldi. Batman’da 40’tan fazla köy yolu ulaşıma kapandı. Bunun üzerine valilik tarafından krizi masası oluşturuldu. Şiddetli yağmur sonrası birçok tarım arazisi ve evler sular altında kaldı. Ağrı’da ise acı haber geldi. Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Bulutpınar köyünde sel sularına kapılan 3 yaşındaki çocuk öldü. Batman’ın Sason ilçesinde ise 2 gün etkili olan sağanak sonucu ulaşıma kapanan 47 köy yolu kapandı. Ekiplerin çalışmasıyla 30 köy yolu yeniden ulaşıma açılırken, 17 köy yolu için çalışmalar sürüyor.

MALAZGRİT SULAR ALTINDA

Muş’un Malazgirt ilçesinde çetin gecen kış mevsiminin ardından eriyen kar suları ve şiddetli yağmur sonrası Karıncalı köyünde ıslah edilmeyen dere suları taştı ve tarım arazileri sular altında kaldı. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, şiddetli sağanak yağışlar sonrası çamurlu sular sebebiyle Munzur Çayı’nın rengi değişti.

KÖPRÜLERİ YIKTI GEÇTİ

Hakkari’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle debisi yükselen Zap Suyu Üzümcü köyünde iki asma köprüyü yerinden söktü. Zap Vadisi’nde bulunan Depin bölgesindeki özel bir firmaya ait sıcak asfalt şantiyesi sular altında kalırken yaz aylarında vatandaşların piknik yapmaları için dere boylarına kurulan çardaklar da sel suları altında kalarak maddi hasarlara neden oldu. Çevredeki onlarca vadiden inen sularla debisi yükselen Zap Suyu, kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Üzümcü köyünde iki asma köprüyü de yerinden söktü.


AFAD imdada yetişti

Muş’ta sağanak nedeniyle evleri zarar görenlere Türk Kızılayı ekiplerince gıda mal- zemesi dağıtıldı. AFAD ekipleri Ilıca köyünde mahsur köylülerin imdadına böyle yetişti.

#AFAD
#Sel
#Hakkari
#Batman
7 yıl önce