|

Doğu'da Sibirya soğukları

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Yeni Şafak
09:50 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:52 - 24/01/2015 Cumartesi
AA
Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli ve puslu geçmesi bekleniyor.


Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 20, Erzincan ve Ardahan'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 13, Muş'ta 12, Van ve Bitlis'te 8, Hakkari'de 7 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü.


Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır ve Hakkari'de 6, Van'da 5, Bitlis'te 3, Ardahan'da sıfırın altında 14, Muş'ta sıfırın altında 8, Ağrı'da sıfırın altında 5, Erzincan ve Kars'ta sıfırın altında 3, Erzurum'da ise sıfırın altında 1 derece olması tahmin ediliyor.


Kent merkezlerinde kar kalınlıkları da Bitlis'te 60, Muş'ta 23, Ardahan'da 15, Hakkari'de 14, Ağrı ve Van'da 11, Erzurum'da 8, Kop Dağı'nda 49, kayak merkezlerinden Palandöken'de 80, Konaklı'da 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 44 santimetre kaydedildi.


Meteorolojiden çığ uyarısı


Bölge genelinde etkili soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.


Vatandaşlar, buz tutan kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Bazı sürücüler de donan yakıt depolarını ısıtarak araçlarını çalıştırabildi.


Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma, don olayı, sis, pus ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.
#Sibirya soğukları
#kış
#olumsuz hava
#doğu
9 yıl önce