|

Doğuyu kadınlar dönüştürecek

PKK’lı teröristlerden temizlenen Hakkari’de vatandaşlarla bir araya gelen AK Partili Ayşe Sula Köseoğlu, “Türkiye’nin kadın bakış açısına ihtiyacı var. Doğu’yu kadınlar dönüştürecek” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:24 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Partili koordinatör milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu
AK Partili koordinatör milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu

Bölücü terör örgütü PKK’dan temizlenen Hakkari’nin AK Partili koordinatör milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Hakkari ve ilçelerinin kongrelerini gerçekleştirmeye başladı. Kentteki izlenimlerini Yeni Şafak’a anlatan Köseoğlu, bölgedeki dönüşümün kadın bakış açısıyla gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Kadın bakış açısına Türkiye’nin ihtiyacının olduğunu belirten Köseoğlu, “Kadının olduğu yerde sevgi, sıcaklık, samimiyet var. Bir kadın olarak Hakkari’ye gittiğimde çok güzel bir karşılık buldum. Hem Hakkari’de hem Van’da attığımız her adıma karşılık bir dokunuş geldi” dedi.

ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Hakkari’nin kayyum kaymakam görevi devraldıktan sonra şehir hüviyetine büründüğünü anlatan Köseoğlu, yapılan işleri şöyle anlattı: “Daha önce mesela, şehrin içerisinde 1 km asfalt yoktu. Şu an 35 km asfalt döküldü. Daha önce ciddi anlamda susuzlukla boğuşan, günde 2-3 saat su verilen bir şehirdi. İçme suyu problemini çözmek anlamında hem ishale hatları hem de içme suyu hatları büyük ölçüde tamamlandı. Hakkari’de bütün kanalizasyonu derelere akıyordu. Şimdi şehrin yüzde 70’inde kanalizasyon sorununu çözen yatırımlar tamamlandı. Yüksekova’da 3 bin 56 konut yapıyoruz, TOKİ eliyle. Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilecek.”

KADINLARIN ZAFERİ OLACAK

“Doğu’da sevgi kazanacak” diyen Köseoğlu şöyle devam etti: “Doğuyu kadınlar dönüştürecek. Ev ziyaretlerinde şunu gördüm: Her birinin 10-15 tane çocuğu var. Her biri çocukları için artık ağıt yakmak istemiyor. Kadınlar için çocuklarının huzuru, geleceği çok daha önemli. Onların katkısıyla, biz kadınlara daha fazla ulaştıkça, kadın işbirliğiyle ben doğudaki kadınların oradaki dönüşümü sağlayacağına inanıyorum.”

Balı ve lalesiyle tanınacak

Bölgenin artık terörle değil yöresel lezzetlerle, yemeklerle tanınması için çalıştıklarını belirten Köseoğlu, “Mesela Şemdinli Balı, Türkiye’nin en kaliteli ballarından biri ama Şemdinli dendiğinde akla ilk önce bal gelmiyor. İlk önce onu akla getirmek lazım. Ters lale mesela, sadece Van ve Hakkari’de yetişen, Türkiye’nin başka hiçbir tarafında olmayan muhteşem bir güzellik. O güzelliği öne çıkaracak adımlar atmak lazım. Hakkari akla geldiğinde ters lale akla gelmesi lazım. Hakkari’yle ilgili güzellikleri öne çıkartabilirsek Hakkari’yle ilgili insanları kafasındaki terör algısını pozitif algıya dönüştürebiliriz” dedi.


#Hakkari
#AK Parti
#Ayşe Sula Köseoğlu
6 yıl önce