|

Doktorlar bile şok oldu

Samsun'da yaşayan 82 yaşındaki Yaşar Can'ın ensesinden yaklaşık 4 kilogram ağırlığında kitle alındı.

Yeni Şafak
14:05 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 14/09/2017 Perşembe
Diğer
Yaşar Can’ın ensesindeki kitle 4 kiloya ulaştı.
Yaşar Can’ın ensesindeki kitle 4 kiloya ulaştı.

Samsun’un Çarşamba İlçesi'nde yaşayan 82 yaşındaki Yaşar Can’ın, 30’lu yaşlardayken oluşmaya başlayan kitle, hızla büyüyerek yaklaşık 4 kiloya ulaştı. Doktora gitmeyen Can, kitleyi 50 yıl boyunca vücudunda taşıdı. Kitlenin üzerinde yara çıkınca verdiği rahatsızlıktan dolayı hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkiklerin ardından, 3580 gram ağırlığında, 23 santim çapındaki kitle, 2 saat süren başarılı bir operasyonla kitle alındı.

  • Vücuttaki kitle nedir, her kitle tümör müdür?
  • Kitle vücutta normalde bulunmayan şişlik veya yumru olarak tanımlanabilir. Vücutta her şişlik tümör anlamına gelmez. Herhangi bir kaza ya da travma sonrası da hematom dediğimiz cilt altına kanamalar olabilir, bunlar o bölgede bir şişlik oluşturabilir ve bu zamanla geçer. Yine bir iltihaba bağlı olarak oluşan abse gibi şişlikler de tedaviyle tamamen geçen oluşumlardır.
  • Bilinen hiçbir dış neden yokken vücutta herhangi bir bölgede saptanan kitleler patolojiktir ve incelenmesi gerekir. Bu kitleler iyi huylu bir gelişme olabileceği gibi kötü huylu (habis, malign) bir tümöre de ait olabilirler.

#Samsun
#Yaşar Can
7 yıl önce