|

Dokunulmazlıkta CHP-HDP ittifakı

AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifinin Meclis çatısı altında görüşülmesi yönündeki önerisi oylanırken, sonuçlar doğrultusunda ortaya çıkan tablo CHP'nin de HDP'yle birlikte hareket ettiğini gösterdi.

Yeni Şafak
21:15 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:39 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

TBMM Genel Kurulu'nda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 348 oyla kabul edildi.






Dokunulmazlık sürecindeki kritik eşik olan ilk turda 348 oy 'kabul' dedi. Meclis'te oylama sırasında 314 vekili bulunan AK Parti'nin fire vermeden desteklediği teklife MHP'nin 34 vekiliyle destek verdiği düşünülüyor. Bu tablo doğrultusunda süreci başından beri desteklemeyen HDP ile CHP'nin de ittifak kurduğu görülüyor.






Kılıçdaroğlu önce 'destek' dedi, ardından çark etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarıyla ilgili, "Davutoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Ben dahil bütün dokunulmazlık dosyalarını Meclis'e getirin. Dokunulmazlıkları kaldıralım ve gidip yargı önünde hesap verelim" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu bu açıklamasından kısa süre sonraysa çark ederek, dokunulmazlık sürecini 'tiyatro' olarak nitelemişti.







CHP rengini belli etti

CHP'li milletvekilleri oylama sırasında Meclis'te çektikleri fotoğrafı paylaşırken, 'hayır' imasında bulundu. Görüntüde Eren Erdem ile Mahmut Tanal'ın yer aldığı görülüyor.






CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da kabul oylarının ardından 'hala umudumuz var' paylaşımı yaptı.







Twitter'dan tepki yağdı

CHP'nin HDP'ye verdiği destek sonrası sosyal medya platformu Twitter'dan #TerörDestekçisiCHP

kampanyası başlatıldı. Kısa sürede 50 bini aşkın tweet atılırken, #TerörDestekçisiCHP Türkiye gündeminde zirveye oturdu.





#Dokunulmazlık
#CHP
#HDP
8 yıl önce