|

Dönüşmeyene 4 tercih hakkı

MEB, AYM kararı sonrası dershanelerle ilgili yönetmelik ve düzenlemelerini hazırladı. Dönüşmeyen dershanelerin eğitim kurumu tanımı dışında kaldıkları için okul, etüt merkezi, kurs, özel rehabilitasyon merkezlerinden birine dönüşmesi istenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili yasayı iptal etmesi üzerine dönüşmeyen dershaneler için yeni bir yol haritası belirledi. AYM kararından sonra dershane tanımının iptal edildiği için, dönüşmeyen dershaneler tanımlanmış eğitim kurumları olan 'okul, etüt merkezi, kurs, özel rehabilitasyon merkezi'lerinden birine dönüşecek.



KURS SAYISI ARTIRILACAK


Temel liselerle yola devam edilecek. Dershanelere, özel okula dönüşüme başvurması için süre tanınacak. Başvuran kurulmarın şartlarının kabul edilmesi halinde dönüşecek, şartları uygun bulunmayanların kapısına kilit vuracak. Bakanlık, okul ve kurs mevzuatında da düzenlemeler yaptı. Şuan devam eden sanatsal ve yabancı dil kurslarına matematik, kimya, fizik, biyoloji, Türkçe gibi kurslar eklenecek.



KAYIT ALAMAYACAKLAR


Yeni düzenlemeye göre eğitim hizmeti veren tüm işletmelerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ruhsatı ve izni olması gerektiği için mevcut dershanelerin yeniden hizmet vermeye başlaması mümkün olmayacak. Çocuklarını dershaneye kayıt yaptıran velilerin verdikleri ücretleri geri alamama riski bulunuyor.


#etüt merkezi
#kurs
#özel rehabilitasyon
#Anayasa
9 yıl önce