|

Dört koldan operasyon

Yozgat’ta ‘Paralel Devlet Yapılanması’ kapsamında operasyon düzenlendi. Ekipler, arama yapılan kurumlarda bazı belgeler ile bilgisayar disklerine el koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:35 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yozgat'taki “Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında bir şirket ile şirkete bağlı özel okul ve dershanede yapılan operasyonda bazı belgelere el konuldu. Paralel Devlet Yapılanması ile ilişkisi bulunduğu iddiasıyla şirket ofisinde, okulda ve dershanedeki yapılan aramalar tamamlandı.



ORGANİZE SUÇLAR EKİPLERİ GÖREVDE


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şirket ofisi, okul ve dershanedeki bazı belgelere el konuldu, bilgisayar sabit diskleri kopyalanarak incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ekipler, paralel örgütle bu kurumların bağlantılarını araştırıyor.



ÖĞRENCİ YURDUNDA ARAMA YAPILDI


Aksaray'da da ise bir özel erkek öğrenci yurdunda çeşitli kamu kurumlarınca denetim yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sosyal Güvenlik Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve vergi müfettişlerinden oluşan komisyon tarafından kentte faaliyet gösteren öğrenci yurdunda denetim gerçekleştirildi. Görevli ekipler, sorumluluk alanlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.



Terör örgütü bağlantısı inceleniyor


Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak başlatılan soruşturmalarda ekipler, bazı özel şirketler ile eğitim kurumlarında arama yapıyor ve bu kurumların paralel örgütle bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Bu amaçlada bu kurumlardaki belgeler ve bilgisayar diskleri incelenmek üzere alınıyor.


#Paralel Devlet Yapılanması
#Yozgat
#Fetullahçı Terör Örgütü
9 yıl önce
default-profile-img