|

Dört milyon kişi kayakla buluşacak

Türkiye Kayak Federasyonu, "Dağda Mutluluk" Projesi ile 12 yılda 4 milyon kişiyi kayakçı yapmayı hedefliyor. Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, "Bu sporu tabana, gençlerimize indirmek istiyoruz. Vatandaşımızla bütünleşik, herkesi kapsayan ve mutlu edecek bir proje" dedi.

Yeni Şafak
10:39 - 3/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:53 - 3/01/2015 Cumartesi
AA

KAYAK SPORU TABANA İNECEK

Bütün bunları uluslararası rekabete açık bir yapıyla planladıklarını, halktan kopuk ve erişemeyeceği bir sistemi kesinlikle istemediklerini belirten Yarar, şöyle devam etti: "Yani buraya sadece yurt dışından insanlar gelsin, Türkiye'nin tadına bakıp gitsin istemiyoruz. 4 milyon Türk vatandaşını kayakçı yapmak istiyoruz. Bu sporu tabana, gençlerimize indirmek istiyoruz. Onun için vatandaşımızla bütünleşik bir proje bu. Herkesi kapsayan ve mutlu edecek bir proje. Ben onun için buna 'Dağda Mutluluk Projesi' diyorum. Dağda mutlu olalım, güvenle kayalım, hep beraber inşallah bu Allah'ın nimetlerinden faydalanalım. 12 yıllık bir süre içinde bunu hedefliyoruz. Zaten şu anda 4 milyon kişi dağlara geleyim dese o kadar otelimiz yok. Bu sefer de fiyatlar patlar. 'Ya çok pahalı başkan, gel dedin geldik, nerede kalacağız' derler. Onun için otel projeleriyle beraber bütün sistemi, her sene çıtayı yükselte yükselte inşallah 4 milyona getireceğiz." 


YÜZDE 100 YERLİ KAYAK KIYAFETİ

Yarar, göreve başladıklarında Türkiye'ye kayak kıyafetlerinin yüzde 100'ünün yurt dışından geldiğini, altı ay içinde milli takım başta olmak üzere yüzde 100 yerli kıyafet yapmayı başardıklarını vurguladı.

Bunun, hedef ve vizyonlarını gösteren önemli hamle olduğunu kaydeden Yarar, "Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulmalıyız. Ben bir sanayici ve iş adamıyım. Ömrüm sanayicilik ve ticaretle geçti. Milli sanayiyi savunan bir insanım. Tabii ki yurt dışı partnerlerimiz olacak ama Türkiye ile birlikte bu işi yapmalarını istiyoruz. İnşallah 2-3 sene içinde Türkiye'de çok büyük değişiklikler göreceksiniz" diye konuştu.
#kayak
#spor
#dağcılık
#palandöken
9 yıl önce