|

DPY'ye başvurular başladı

ANKARA (A. A)
00:00 - 12/03/2007 Monday
Güncelleme: 09:29 - 12/03/2007 Monday
Yeni Şafak
DPY'ye başvurular başladı
DPY'ye başvurular başladı

İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7'nci sınıfları ile ortaöğretim okullarının 9, 10 ve 11'inci sınıflarındaki öğrenciler için Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (DPY) başvurular başladı.

Başvuru ve yerleştirme ile ilgili işlemlere ait açıklama ve kurallar, 2007 DPY e-Başvuru kılavuzunda yer alıyor. Adaylar, bu kılavuza Milli Eğitim Bakanlığının "www. meb. gov. tr" internet adresinden ulaşabilecekler.

Sınava, TC veya KKTC vatandaşı olan ve bulunduğu sınıfta bir yıldır öğrenim görüyor olanlarla maddi durumu yoksun bulunanlar başvurabilecek.

Devlet parasız yatılılığı halen ilköğretim okullarının 8. sınıfında, ortaöğretim okullarının 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görüyor olanlar, bursluluğu ise ilköğretim okullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında ortaöğretim okullarının 9 ve 10. sınıflarıyla Anadolu teknik, teknik liseler ve öğretim süresi hazırlık+4 yıl olan okulların 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim görenler tercih edebilecek.


BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL?

DPY'ye 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda başvuracak adaylar 10 YTL, ilköğretim okullarının 8. sınıfından başvuracak adaylar ise OKS ile birlikte 20 YTL sınav ücretini kılavuzda belirtilen banka şubelerine yatıracaklar. Mektup, elden, internet bankacılığı veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecek.

Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti veya benzeri bir gider ödemeyecek.

Sınav ücreti Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren adaylardan alınmayacak.

Sınav başvurularının yapılabilmesi için öncelikle adayın e-okul sistemine kayıtlı olması gerekiyor. Başvuru işlemleri sınav ücretinin yatırılmasından bir gün sonra "www. meb. gov. tr" ile "oks2007. meb. gov. tr" adreslerinden bireysel ya da okuldan yapılabilecek. Başvuruların geçerli sayılabilmesi için okul müdürlüğü tarafından sistemden onaylanması gerekiyor.

Başvurular, 23 Mart Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinden devlet parasız yatılı veya burslu okumak isteyen adayların sınav başvuruları, 26 Mart-13 Nisan tarihleri arasında Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) ile birlikte yapılacak.




İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7'nci sınıfları ile ortaöğretim okullarının 9, 10 ve 11'inci sınıflarındaki öğrenciler, 6 Mayıs Pazar günü DPY'ye girecek.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinden devlet parasız yatılı veya burslu okumak isteyenler ise 10 Haziran Pazar günü OKS'ye girecek.

Sınav sonuçları, 20 Temmuz Cuma günü "www. meb. gov. tr" ile "oks2007. meb. gov. tr" adreslerinden açıklanacak.


17 years ago