|

Drone’la kurt takibi

Bayburt’ta, köylüler her gün uzaktan gördükleri ve merak ettikleri yaban hayvanlarını daha yakından görmek istedi. Bunun üzerine, drone ile çekim yaparak kurtları görüntülediler. Sosyal medyada paylaşılan takip, ilgi odağı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:38 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Bayburt'ta, köylüler tarafından drone ile çekilen kurt görüntüleri ilgi odağı oldu. Merkeze bağlı Yedigözeler köyü sakinlerinden Abdullah Okumuş, her gün uzaktan gördükleri ve merak ettikleri yaban hayvanlarını daha yakından görmek için drone ile çekim yapmak istediklerini söyledi. Okumuş, kış mevsimiyle birlikte bazı yaban hayvanlarının köylerinin yakınına kadar geldiğini belirterek, “Köyümüzde Herse Çukurları olarak bilinen alanda yaban hayvanlarının olduğunu fark ettik. Bunların hangi tür hayvan olduğunu öğrenmek için drone gönderdik” dedi. Drone ile yaptıkları çekimlerde köylerinin yakınına kadar gelen yaban hayvanlarının kurt olduğunu fark ettiklerini dile getiren Okumuş şunları söyledi:



SESİNDEN ÜRKÜP KAÇTILAR


“Kurtlar dronenin sesinden olsa gerek ürktü ve kaçmaya başladı. Onlar kaçarken de biz çekime devam ettik. Görüntüleri sosyal medyada paylaşınca insanların



ilgisini çekti” diye konuştu. Köy muhtarı Mehmet Koçyiğit de dağlık bir alanda bulunan köylerine her mevsim olduğu gibi kış aylarında da yaban hayvanlarının geldiğini anlattı. Koçyiğit, “Kurtlar bu mevsimlerde yiyecek bulmak için aşağılara inerler. Her yıl bu kurtlar köyümüzün yakınına gelir ama kimseye zarar vermez. Köylülerimiz de çekimlerini yapmışlar” dedi.


#Bayburt'
#Yedigözeler köyü
#Abdullah Okumuş
7 yıl önce