|

Dunford'un çantasındaki Türkçe not

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'la görüşen ABD'li mevkidaşı Dunford'un çantasında Türkçe not dikkati çekti. Dunford'un notunda 'merhaba' yazıldığı ve kelimenin hecelenişi ile İngilizce anlamının yazdığı görüldü.

Yeni Şafak
08:14 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:37 - 7/11/2016 Pazartesi
Orgeneral Akar ile Dunford'un görüşmesi yaklaşık 4,5 saat sürdü.
Orgeneral Akar ile Dunford'un görüşmesi yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Orgeneral Hulusi Akar ile ABD'li mevkidaşının yaptığı görüşmede, Münbiç'ten PYD/YPG terör örgütünün çıkarılması ile Rakka'daki son durum, Musul Harekatı, PYD/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak'taki faaliyetleri ve bölgedeki mezhepsel çatışma riski konularında karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, Orgeneral Akar ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford arasında gerçekleşen görüşmede, bölgesel güvenlik konuları ile Irak ve Suriye'de meydana gelen son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.



Dunford'un çantasındaki dikkati çeken not


ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un çantasında 'Merhaba' yazılı not olduğu görüldü. Kağıtta aynı zamanda merhaba kelimesinin okunuşu ve İngilizce anlamı 'hello' yazısı da bulunuyor.






#Joseph Dunford
#Hulusi Akar
#Genelkurmay Başkanı
7 yıl önce