|

Dünya anladı

FETÖ’nün dünyanın alışık olmadığı bir terör örgütü olduğunu kaydeden Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, 15 Temmuz’un ikinci yıldönümüne doğru dünyanın, FETÖ’nün gerçek yüzünü artık gördüğünü söyledi: FETÖ, demokratik düzeni yıkmaya çalışan bir örgüt.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 01:38 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeki Levent Gümrükçü
Zeki Levent Gümrükçü

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türkiye ve Belçika'nın kökleri tarihe dayalı bir ilişkiye sahip olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerdeki en önemli konulardan birinin terörle mücadele olduğunu dile getirdi. “Türkiye PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütleriyle aynı anda mücadele ediyor. Bunların önemli kısmının Avrupa uzantıları ve bağlantıları da var. Belçika da AB'ye ve NATO'ya ev sahipliği yapması nedeniyle bu örgütlerin faaliyetleri açısından merkezi önem kazanıyor” diyen Gümrükçü, ilk etapta Avrupa ülkelerinin FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunu anlamakta güçlük çektiğini kaydetti.

YILMADAN ANLATACAĞIZ

FETÖ'nün, dünyanın alışık olmadığı bir terör örgütü olduğunu belirten Gümrükçü, “Bunlar kendisini maskeleyen, toplumun farklı kesimlerine güzel şekilde, yıllara sarih olacak biçimde nüfuz etmiş ama amaç olarak demokratik düzeni yıkmaya, devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt” diye konuştu. Bu örgütü anlamanın kolay olmadığına işaret eden Büyükelçi Gümrükçü, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümüne yaklaşıldığı bu dönemde, dünya üzerinde FETÖ'nün dini hassasiyetleri olan bir eğitim, yardım kuruluşu olmadığının anlaşıldığını ifade etti. Gümrükçü, bu konudaki bilgilendirmeleri yılmadan sürdüreceklerini vurguladı.

#FETÖ
#Zeki Levent Gümrükçü
6 yıl önce