|

Dünya kalkışmayı ilk bizden duydu

17-25 Aralık darbe girişiminden bu yana FETÖ’nün terörist bir yapılanma olduğunu savunarak milletin yanında yer alan Yeni Şafak, 15 Temmuz’da girişilen hain kalkışmayı aynı çatı altında yer alan TVNET ile birlikte dünyaya duyuran ilk medya organı oldu. O günden beri darbecileri ve arkasındakileri deşifre eden Yeni Şafak, manşetleriyle gündemi belirledi.

Yeni Şafak
14:55 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün ülkemize yönelik hain planları karşısında ülkesinin ve milletinin yanında yer alan Yeni Şafak gazetesi 17-25 Aralık darbe girişimlerinden bu yana paralel yapının gerçek niyetini sürekli sorguladı ve uluslararası alanda kimlerle işbirliği yaptıklarının üzerine gitti. İçeride ise FETÖ'nün medya, yargı, bürokrasi ve TSK içindeki mensuplarının ülkenin aleyhine giriştikleri faaliyetleri gündeme getirdi. Özellikle Haziran ayından beri TSK'daki FETÖ yapılanması ile ilgili haberleri üst üste yayınlayan Yeni Şafak, ordu içerisindeki FETÖ'cüleri gündeme getiren ilk gazetelerden biri oldu. Yeni Şafak'ın 14 Temmuz'daki manşeti de “TSK bile pes etti” şeklindeydi ve bu darbenin arkasında FETÖ'nün olduğunun anlaşılmasında çok şey ifade etti.



FETÖ mensubu hain askerler 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri darbe kalkışması ile ülkemizin geleceğine saldırırken Yeni Şafak dik duruşundan asla taviz vermedi. Darbe kalkışmasını ilk duyuran gazete Yeni Şafak, ilk televizyon kanalı da TVNET oldu. 15 Temmuz gecesi Türkiye'deki birçok medya organı gibi dik duruşundan taviz vermeden, darbecilerin hain girişimlerini haber yapan Yeni Şafak, FETÖ'ye ve onun destekçilerine karşı milletinin yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer siyasetçilerin darbe karşısındaki çağrılarının halka doğru bir şekilde ulaşması için mücadele etti. Cumhurbaşkanının halkı sokaklara davet etmesi ile birlikte en önde meydanlarda yerini alan birçok mensubumuz da vardı. Gazetemizin muhabirlerinden Mustafa Cambaz, darbe kalkışmasında şehit düştü.



Yeni Şafak gazetesi 15 Temmuz gecesinden itibaren, bir yandan darbenin arkasındaki güçleri deşifre etmeye çalışırken, diğer yandan da devletin içine sızmış FETÖ'cü hainlerin ortaya çıkarılmasında önemli haberlere imza attı. İlk gece tıpkı TRT ve CNN Türk gibi Yeni Şafak gazetesi binası da darbecilerin hedefi oldu. Binamızın üzerinden alçak uçuşlarla sonik patlamalar gerçekleştiren darbeciler, bu patlamalarla binamızın camlarının kırılmasına neden oldu. Gazetemizde korku ve panik oluşturmak isteyen darbecilerin bu girişimlerine rağmen, Yeni Şafak çalışanları tüm perdeleri kapatıp, ışıkları söndürerek gazetecilik yapmaya devam etti.



16 Temmuz sabahı gazetemizin ilk manşetinde darbe kalkışmasının arkasındaki hain plan ortaya konulurken, FETÖ'cü darbecilerin ülkeye ve millete düşmanlıkları gözler önüne serildi. İşte 16 Temmuz sabahından itibaren darbeye karşı dik duruşuyla simge haline gelen Yen Şafak'ın manşetleri:








#15 Temmuz
#Darbe direnişi
8 yıl önce