|

Dünya turuna hapishanede karar verdim

Asil Özbay dünyanın en zorlu 10 yolu arasında gösterilen Fas’taki Tzi n’Tichka geçidini tek başına motosikletiyle geçti. Bu yıl da 18 bin kilometrelik Asya turuna çıktı. Tüm seyahatlerini keşfetmek için yapan Özbay, dünya turuna çıkmaya hapishanede kadın mahkumlara satranç antrenörlüğü yaptığı sırada karar verdiğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 05:23 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Dünya turuna hapishanede karar verdim
​Dünya turuna hapishanede karar verdim
İstanbul Gedik Üniversitesi akademisyenlerinden Asil Özbay geçen yıl dünyanın en zorlu 10 yolu arasında gösterilen Fas’taki Tzi n’Tichka dağ geçidini tek başına motosikleti ile geçti. Özbay bu yıl da yine tek başına motosiklet üzerinde gerçekleştireceği yaklaşık 18 bin kilometrelik Asya turuna çıktı. Turuna İstanbul’dan başlayıp Gürcistan, Moğolistan, Rusya ve Japonya’da sonlandıracak. Geçtiğimiz hafta onu İstanbul'dan yolcu etmeden evvel bir araya gelip yolculuğunun detaylarını ve seyahat günlüğünü dinledik. Bundan 4 yıl önce İzmir Aliağa Ceza İnfar Kurumu'nda kadın mahkumlara satranç antrenörlüğü yapan Özbay, "Travmatik bir dönemdi benim için. Hayata geç kalmak istemiyorum bu yüzden. Dünya turuna da orada karar verdim" diyor.
Kaç yıldır motorsiklet kullanıyorsunuz?

14 yıldır motorsiklet kullanıyorum. Önce Türkiye turuna çıktım. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bir kısmında sürdüm. 2015'te 1 kadın 1 motorsiklet ve 10 ülke sloganıyla yola çıktım. İkincisi de Fas'a oldu. Hem yol hikayelerimi anlatıyorum. Ssosyal medya belgeselciliği diyelim. Motorda bireysellik ve özgürlük var. Kendimi buluyorum motorsiklette.

ANNEM HALA İSTEMİYOR

Aileniz nasıl tepki veriyor? Annem hala istemiyor ama alıştılar da.

Dünya turuna nasıl karar verdiniz?

Bundan 4 sene önce beş ay İzmir'de Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nda çalıştım. Satranç antrenörlüğü yaptım. Kadın mahkumlarla günde sekiz dokuz saat geçirdim haftada beş gün. Orada özgürlük hakkında konuşmalarımız oldu. Dünya turu kararım orada başladı aslında.

Onların hikayeleri çok mu etkiledi sizi?

Çok. Travmatik bir dönemdi benim için. Hayata geç kalmak istemiyorum bu yüzden. Birçok kişiyle özdeşleştim orada. Bir sürü suçlu kimliğe sahip insan vardı. Hayat çok kısa.

Bu yolculukları niçin yapıyorsunuz. Belli bir amacınız var mı?

Önce bireysel olarak kendi sınırlarımı keşfetmek.

Fas deneyiminiz nasıldı?

Ben daha tehlikeli zannediyordum. Gayet güvenli bir ülke. Mesela Araplarla ilgili bir önyargı var, düşünüldüğü gibi değil. Çok karanlık bir ülke değil.

KENDİME TAHAMMÜL
ETMEYİ ÖĞRENİYORUM
Ne kadar bütçe ayırıyorsunuz?

Gittiğim yere göre değişiyor. Mesela Fas'ta tahmin ettiğimden daha fazla tuttu. Benzin çok yakmıyor. Avrupa'da 60-70 Euroya konaklayabiliyorsunuz. Fas'ta daha ucuza konakladım. Asya'da ne kadar harcarım bilmiyorum.


Motorsiklet dışında başka tur yaptınız mı?

Bisikletle şehirlerarası yaptım.

Bu sizin için aynı zamanda içsel bir yolculuk mu?

Kesinlikle. Kendine ve hayata tahammül etmeyi, mücadele etmeyi öğreniyorsun. Hayatı olduğu gibi karşılamayı öğreniyorsun. Döndüğümde başladığım noktadaki ben değilim. Kendimi daha farklı daha zenginleşmiş hissediyorum.

Koyduğunuz bir hedef var mı?

Hep daha uzaklara gitmek... Keşfetmek ve farklı kültürleri tanımak...

Asya turundan sonra bir sergi açacağınızı duydum.

Evet. Asya'da kadın halleri diye bir sergi açacağım. Objektifime ne yansıyorsa onları göstermek istiyorum. Üniversitemizin kadın çalışmaları merkezi var. Sergide satılan fotoğrafların gelirini oraya vereceğim.

Yolculuğun öncesi stresli mi oluyor?

Hem de çok stresli. Düşecek miyim, yarı yolda kalacak mıyım, kaza yapacak mıyım... Bir sürü soru işareti var kafamda.

Yola çıkınca hepsi geçiyor mu?

Evet. Yola çıkınca bütün her şey bitiyor. Bütün kaygılarımdan kurtuluyorum.

Kitap yazdığınızı biliyorum. Yazmaya nasıl vakit buluyorsunuz?

Asya'dan döndüğümde kitabı bitirmeyi planlıyorum. Kaskın içinde interkom var, sesimi kaydediyorum. Sehayat halindeyken yazmaya vakit olmuyor. Dönüşte sesimi deşifre ediyorum. Günde 600 kilometre filan sürüyorum. Bazen 7-8 saat sürüyor.


Daha hesaplı
Yolculuğa çıkmadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?

Önce resmi evrakları hazırlıyorum. Uluslararası ehliyet, sigorta gerekiyorsa onu alıyroum. Çıkış evrakları dışında motorun bakımını yaptırıyorum. Çantalarımı hazırlıyorum.

Gittiğiniz yerlerde nerelerde konaklıyorsunuz?

Genelde telefondan bakıyorum, en uygun otel, motel, pansiyon neredeyse oraya gidiyorum.

Motorla kaç km yaptınız peki?

2 buçuk yılda toplam 70 bin kilometreye yakın yaptım.

Aynı zamanda video ve fotoğraf da çekiyorsunuz. Ne tür kameralar kullanıyorsunuz?

Çok kamera kullanıyorum. Aksiyon kameram var. Şimdi bir tane de drone aldım. Havadan görüntü çekeceğim.

Yolculuk çok maliyetli değil mi?

Yok, motorla seyahat etmek gayet hesaplı oluyor.

Akılcı riskler alırım
Kendinizi ansıl tanımlıyorsunuz. Çılgın, maceracı...

Yok, çılgın olduğumu düşünmüyorum ama akılcıl riskler alabildiğimi söyleyebilirim. Riskler alıyorum ama kendime çok zarar vermeyen riskler. Aslında motosiklet kullanan birine göre çok oturaklı bir insanım. Asi ve çılgın değilim. Ama farklı bir yaşam, rutinin dışında bir yaşam çok değerli geliyor bana. Bunun için risk alırım.

Gittiğiniz yerlerde sizi en çok heyecanlandıran ne oluyor?

Farklı insanlar, farklı kültürlerle tanışmak. Atından inmiş bir seyyah gibi davranıyorlar size. Evini açıyorlar, sohbete giriyorlar. İnsanlar senin hikayeni dinlemek istiyor.

Asya'da sizi neler bekliyor diye araştırdınız mı?

Moğolistan daha önce alışkın olduklarımdan zor bir yol. Yumuşak bir zemin, düşme ihtimalim çok fazla. Sadece Moğolistan ile ilgili sorularım var. Rusya çok tehlikeli değil. Japonya pahalı olacak.

Daha çok kırda, bayırda mı sürüyorsunuz yoksa şehirde mi?

Planım yok. Keşfetme arzumla ilgili... Yorgunsam otoban ve şehir yollarını tercih ediyorum. Keşfetmek istediğimde ve gücüm yerindeyse zorlu yolları seçiyorum.

Bütün bu gezilerin sonunda ne olacak?

Dünya bitmez. Ben bitirine kadar devam edecek. Görmediğim, keşfetmediğim ülke kalmayacak.

Sizi en çok motive eden ne oluyor?

Farklılıkları deneyimlemek, olduğum yerde saymamak, kendimi tekrar etmemek. En büyük motivasyonum keşfetmek.

Anı koleksiyoncusu gibiyim
Kendi başınıza sıkılmıyor musunuz peki?

Yalnızlık çok sevdiğim bir şey. Çok renkli hayal gücum var. Uzun mesafeler tek başıma giderim daha çok düşünsel anlamda üretebiliyorum.

Tek başına olmak sizi ürkütmüyor mu? Yolda bir sorun çıksa yardım edecek kimse yok!

Afrika'da benzinim bitti, yolda kaldım. Bir keresinde yedek depom vardı, birinde de yardım ettiler. Her sorun çözülüyor. Çözümsüz bir şey yok, sağlık dışında. Hayata da öyle bakmak lazım. Hayatta çok lüks beklentilerimiz olmamalı. Sorunsuz bir tur hayal etmiyorum. Böyle olunca yol, çok güzel hikayelere fırsat vetiyor. Anı koleksiyoncusu gibiyim.


#Asil Özbay
#Satranç
#Motorsiklet
7 yıl önce