|

Dünyanın gözü bu zirvede

G-20 Liderler Zirvesi Arjantin’de “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” temalı oturumla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumdan önce ABD Başkanı Trump ile biraraya geldi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:43 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” temalı özel oturuma katıldı.
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” temalı özel oturuma katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” temalı özel oturuma katıldı.

Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki temaslarına başladı. G-20 Zirvesi’nin Dönem Başkanı ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, toplantı başlamadan önce Costa Salguero Fuar Alan’ında liderleri tokalaşarak karşıladı. Erdoğan, G-20 aile fotoğrafında hazır bulundu, daha sonra diğer devlet başkanlarıyla zirvenin ilk programı olan “Adil ve Sürdürülebilir Gelecek” temalı özel oturuma geçti. Erdoğan, oturum başlamadan önce ABD Başkanı Donald Trump ile ayaküstü sohbet etti. Görüşmede Erdoğan’ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu. Liderler, oturumun ardından Macri’nin konuşma yapacağı açılışa iştirak etti.


BASININ GÜNDEMİ KAŞIKÇI CİNAYETİ

Zirvenin gayri resmi gündemi ise Kaşıkçı cinayetiydi. Erdoğan’ın bu konuda vereceği mesajlar merak konusu oldu. Dünya basını zirveye katılan Prens Muhammed bin Selman’ın temaslarını yakın takibe aldı. Erdoğan, temasları kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla biraraya gelecek. Erdoğan’ın temaslarında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Alman Şansölyesi Angela Merkel ile de görüşmesi planlanıyor. Erdoğan, Arjantin ziyaretinin son gününde ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Japon Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya gelecek.


Yoğun görüşme trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi kabul etti. 50 dakika süren kabulde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. Erdoğan başkanlığındaki Türkiye heyeti daha sonra Çin lideri Şi Cinping başkanlığındaki Çin heyeti ile basına kapalı 30 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ayrıca ‘Adil ve Sürdürülebilir Gelecek’ temalı özel oturumda Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir süre sohbet etti.

#G20
#Arjantin
#Türkiye
#Çin
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
5 yıl önce