|

Dürümlü'nün hesabını birlikte soracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK temsilcilerine seslendi.

Yeni Şafak
17:25 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:04 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK temsilcilerine seslendi.



Konuşmalarından bazı başlıklar ise şöyle;




Doğu bölgelerimize hizmet götürmek diğer bölgelerimize hizmet götürmekten daha zordur. Havalimanı açmak istersiniz terör örgütü mimarı mühendisi tehdit eder. Bölge gelişsin diye hastane okul kütüphane yaparsınız terör örgütü gelir yakar. 280 milyonluk yatırım yaptık.



Bugün açılışını yaptığımız eserleri bölgeye kazandıran kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her bir kardeşimiz burada özveriyle bulunuyor. Terör örgütünün tehdidine, baskısına aldırmadan gece gündüz çalışan eser üreten kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülke ve millet için canının feda edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum



Terör örgütü ile büyük mücadele veriyoruz. 2 buçuk yıl boyunca sabırla sürdürdüğümüz çözüm sürecini ihtiraslarına kurban etti.



Terör örgütü Zerdüştlük diye bir inancın mensubudur. Bunlarda ateizm inancı var. Dürümlü'de paramparça olan kardeşlerimizin hesabını hep birlikte soracağız. Her şey devletten beklenmez. Dürümlü'de yaşanan olayda gördüğümüz gibi bunu yapanların insanlıkla, dinle imanla ne işi olabilir. El ele, omuz omuza verip bu işin üstesinden geleceğiz.



"Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer hak ve özgürlük diyorlarsa o zaman silahı, bombayı, her şeyi gömerler, koordinatlarını da verirler. Gelsinler parlamentoda mücadelesini sürdürsünler. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bunlar gelecek, benim tertemiz, saf, Kürt kardeşimi tehdit edecek, muhtarı tehdit edecek, aşiret reisini tehdit edecek. Buradan bir başka partiye oy çıkarsa 'biz bu köyü yakarız, yıkarız.' Yaptılar mı bunu? Yaptılar."



"Hak ve özgürlükler noktasında, en ciddi reformların yapıldığı bir dönemde, tekrar silaha sarılmanın ne anlamı olabilir? Bölgede güven ve istikrar ikliminin hakim olduğu bir süreçte ne dediler, 'öz yönetim.' Bu hezeyanlarla çıktılar ortaya ama bu 'öz yönetim' ifadelerini bunlar neye çevirdiler, 'öz katliam'a çevirdiler."



Üst akıl da iflas ediyor, biliniz. Er veya geç zafer hakka teslim olanların olacaktır. Zafer yakındır.


Video: Dürümlü'nün hesabını birlikte soracağız















#​Recep Tayyip Erdoğan
#Diyarbakır
8 yıl önce