|

Düzce'de FETÖ'den 5 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Düzce merkezli 8 ilde, hakkında yakalama kararı çıkartılan 19 üniversite öğrencisinden 5'i tutuklandı.

Yeni Şafak
00:29 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:33 - 12/10/2016 Çarşamba
AA

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Düzce'nin yanı sıra İzmir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Bitlis'te başlatılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Adliyeye sevk edilen ve Düzce Üniversitesinin (DÜ) farklı bölümlerinde kaydı bulunan öğrencilerden Muhammed Ensar Yılmaz, Sefa Özcan, Yavuz Pınar, Emrah Türk ile Onur Çalışkan tutuklandı, T.E. ve M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Bursa'da gözaltında bulunan E.Y.'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, soruşturma kapsamında haklarında gözaltına kararı bulunan 11 öğrenciyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.



Düzce merkezli 8 ilde FETÖ ile bağlantısı olduğu ve terör örgütünün şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 19 üniversite öğrencisini yakalamak için operasyon başlatılmıştı.


#Düzce
#Bylock
#FETÖ
7 yıl önce