|

Edirne'de ilaçlar geri dönüşecek

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 'Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi'nin protokolü imzalandı.

Yeni Şafak
17:50 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 17:54 - 27/10/2015 Salı
IHA

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu tarafından imzalanan protokol ile Aile Sağlık Merkezlerine konulacak ilaç toplama kutuları ile tarihi geçmiş ilaçlar toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.



Protokol imza töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Bu kutuları Aile Sağlık Merkezleri ve bazı kurumlarımıza yerleştireceğiz. Gerekli duyurular yapıldıktan sonra evlerde bulunan kullanmadıkları, yarım kalmış ve tarihi geçmiş ilaçları çöp kutularına değil bu kutulara atmaları sağlanacak. İlaçlar bu kutularda toplandıktan sonra Belediyemiz aracılığı ile İzmit'e İZAYDAŞ göndererek imhası sağlanacak ve böylece Türkiye'de örnek bir çalışma başlatılmış olacak. Bu kutular Aile Sağlık Merkezleri ve uygun görülecek resmi kurumlara yerleştirilecek. Türkiye'de ilkleri yapan bir il olarak bu proje ile de örnek olacağımıza inanıyorum" dedi.





'Tarihi Geçen Beşeri İlaçların Bertaraf Projesi' ile halkın son kullanma tarihi geçmiş, yarım kalmış ilaçlar ilk aşamada ilaç kutularında toplanacak, ikinci aşamada ise toplanan ilaçlar Edirne Belediyesi aracılığı ile nakli sağlanarak lisanslı tesislerde imhası sağlanacak.

#edirne
#ilaç
#geri dönüşüm
8 yıl önce