|

Ege'de 27 mülteci boğuldu

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, mülteci krizi ve Suriye konularını görüşmek üzere Ankara'da kritik temaslarda bulunurken, Ege'den bir acı haber daha geldi. Mültecileri taşıyan tekne Edremit açıklarında battı, 27 mülteci hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 22:21 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Daha önce de bir çok mültecinin hayatını kaybettiği Ege Denizi'nden iki acı haber daha geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci krizi ve Suriye konularını görüşmek üzere Ankara'da kritik temaslarda bulunduğu anlarda Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'den, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne alabora oldu, 11 çocuk 27 kişi yaşamını yitirdi. Bugüne kadar kaçak geçiş için fazla kullanılmayan Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi'nden dün sabah erken saatlerde tekneye bindirilen mülteciler denize açıldı.



11 ÇOCUK VARDI


Ancak fırtına ve aşırı yük nedeniyle tekne denize açıldıktan 2 mil sonra alabora oldu. İmdat çağrıları üzerine Dikili, Ayvalık ve Ayvacık'tan Sahil Güvenlik güçleri yardıma koştu. Ekipler 4 kişiyi denizden kurtarırken, aralarında 11 çocuğun da olduğu 27 mültecinin cesedini denizden topladı. Cesetler zabıta kamyonetleriyle Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Görgü şahitlerinden, Altınoluk sahilinde balıkçılık yapan bir vatandaş ise, "Sabah helikopterle üç kişinin cesedi çıkarıldı. Biri çocuktu. Dört kişi de sağ olarak kurtarıldı. Bu tür organizatörler, buralarda hep oluyor. Maalesef, olan denizdekilere oluyor." şeklinde konuştu.



#Ege Denizi
#Angela Merkel
#mülteci krizi
#Dikili
#Ayvalık
8 yıl önce