|

Ege’de fırtına tekne batırdı

Muğla’nın Akbük Koyu’ndan avlanmak için Ege Denizi’ne açılan amatör balıkçı teknesi fırtınaya yakalandı. Batan tekneden düşen 2 arkadaş yüzerek kıyıya ulaşırken, Hasret Karataş ile Soner Yıldız ise boğuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:06 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Ege’de fırtına tekne batırdı
Ege’de fırtına tekne batırdı

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Akbük koyundan açılan balıkçı teknesinin Ege Denizi'nde fırtına nedeniyle batması sonucu 2 kişi boğuldu, 2 kişi ise yüzerek kurtuldu. Karaburun mevkisinde avlanmak için önceki akşam saatlerinde denize açılan Hasret Karataş, Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara ve Soner Yıldız'ın içerisinde bulunduğu tekne fırtınaya yakalandı.



YÜZEREK KURTULDULAR


Alabora olan tekneden düşen Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara yüzerek karaya çıkmayı başarırken, Karataş ile Yıldız denizde kayboldu.



DALGIÇLAR BULDU


Karaya çıkanların yardım istemesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 1 helikopter, 2 sahil güvenlik botu, Muğla Emniyet Müdürlüğü dalış ekibi, UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edilerek, arama çalışması başlatıldı. Ekipler, gece şiddetini artıran fırtına nedeniyle çalışmalarına ara verdi. Sabah çalışmalara devam eden dalgıçlar, Soner Yıldız'ın cesedini Karaburun mevkiinde, Hasret Karataş'ın cesedini ise teknenin battığı yere yaklaşık 200 metre mesafede buldu. Bota alınan cesetler, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Acı haberi alan balıkçılaın yakınları gözyaşına boğuldu.



4 SAAT YÜRÜDÜK


Batan tekneden yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Ali Kaba, "Bir anda fırtınaya yakalandık. Su almaya başlayan tekne battı. Mahmut Can Baykara ile birlik tekneden çıktık. Yüzerek kıyıya ulaştık. 3-4 saat çalıların arasından yürüyerek Akbük'e varıp yardım istedik” dedi.



2 ÖLÜ


Fırtınaya yakalanak batan tekneden düşen Hasret Karataş ile Soner Yıldız'ın cesetleri, Karaburun mevkiinde dalış yapan dalgıçlar taraından bulundu. Sahil güvenlik botuyla kıyıya çıkartılan amatör balıkçıların cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.



Son poz




Ölen Soner Yıldız (önde) ve Hasret Karataş (solda) ile kurtulan arkadaşları Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara, facia öncesi bu pozu verdiler.



#Muğla
#Ege Denizi
7 yıl önce