|

Eğitim ordusuna 30 bin yeni öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yapılan 30 bin atamayla öğretmen sayısının 923 bine çıktığını söyledi. 13 yılda 542 bin yeni öğretmen ataması yapıldığını belirten Erdoğan, “Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:46 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığınca 104 branşa 30 bin kadro için öğretmen ataması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleştirdi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık bürokratları, öğretmen adayları ve aileleri de iştirak etti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılacak öğretmen adaylarını tebrik etti.



ATANAN ÇIĞLIĞI BASTI


Kura için gerekli olan numaranın 3 rakamını söyleyen Erdoğan, daha sonra Bakan Avcı ile salondaki adaylardan kura için rakam bildirmelerini istedi. Kura numarasının "357145932" olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama butonuna "Ya Allah Bismillah" diyerek bastı. Atama heyecanını öğretmen adayları ile paylaşan Erdoğan, atanan bazı öğretmen adaylarının ismini de söyleyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.



Elektronik ortamda kura numarasına göre yapılan atama sonucunda, salondaki ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak yaşadı. Törende konuşan Erdoğan Türkiye'de 2002 yılında 543 bin 896 öğretmenin görev yaptığını anımsatarak, bugün 923 bin 133 öğretmen sayısına ulaşılmasının nereden nereye gelindiğini gösterdiğine dikkati çekti.





DEVASA SORUNUMUZ YOK


Eğitim sisteminde “büyük bir devrim” gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Şu anda ülke genelindeki okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde 93. Bugün kimse eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedemez. Eksiklerimiz var ama öyle devasa sorunlarımız yok. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmalıyız. Bakanlık müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı” dedi.



HER YER BİZİM VATANIMIZ


Erdoğan, “öğretmenliğin adanmışlık isteyen bir meslek” olduğunu ifade ederek, “Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıkanlar 'hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine kapılanlar varsa olmaz. 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Siz sevgili öğretmenlerimiz de bu topraklarda yavrularımızı alacaksınız onların zihin dünyasını işleyeceksiniz. Yarınların ihyasını sizler sağlayacaksınız” diye konuştu.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#öğretmen atamaları
#Milli Eğitim Bakanlığı
8 yıl önce