|

Eğitimini tamamlayan subay adayları yemin etti

Foça'daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitimini tamamlayan 449 subay adayı ant içti. Yemin töreninde jandarmanın sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı.

Yeni Şafak
15:56 - 20/10/2017 Friday
Güncelleme: 16:06 - 20/10/2017 Friday
AA
Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 13'ü kadın, 449 subay adayı için yemin töreni düzenlendi.
Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 13'ü kadın, 449 subay adayı için yemin töreni düzenlendi.

İzmir'in Foça ilçesinde bulunan Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki dört haftalık intibak eğitimini tamamlayan 13'ü kadın, 449 subay adayı için yemin töreni düzenlendi.

Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 405'i jandarma, 44'ü sahil güvenlik subay adayı yemin etti.

Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, burada yaptığı konuşmada, binlerce aday içinden seçilen ve zorlu eğitimlerden başarıyla geçen subay adaylarının gerektiğinde vatan için canlarını seve seve feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

Subay adaylarının ailelerine seslenen Okyar, "Büyük fedekarlıklarla yetiştirip Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı saflarına gönderdiğiniz evlatlarınızı seçkin birer subay olarak yetiştirmek için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olunuz." dedi.

Okyar, subay adaylarının aldıkları eğitimle her zaman milletin emrinde bulunan jandarmanın, sahil güvenliğin ve Türkiye'nin güvencesi olacaklarını ifade etti.

Bugünün subay adayları için yeni bir başlangıç olduğunu dile getiren Okyar, "Zor ve meşakkatli günlerin sizleri beklediğini unutmayınız. Türk ahlakı ve kültürüne bağlı kalarak feyz aldığınız aile ocağındaki kutsal değerleri koruyunuz." diye konuştu.

Jandarmanın gösterilerine yoğun ilgi

Daha sonra komutanlığın öğretmen ve kursiyerleri, yakın dövüş teknikleri ve perde kule inişi gösterileri sundu. Türk bayrağı açan komandolar, izleyicilerden büyük alkış aldı. Subay adaylarının aileleri de bu anı cep telefonlarıyla kaydetti.

Tören sırasında Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterler alçak uçuş yaptı.

Gösterilerin ardından eğitimlerini tamamlayan askerler tören geçişi yaptı.

Tören geçişinin ardından aileler, subay adayı çocuklarıyla bir araya gelerek hasret giderdi.

"Evladıma, böyle bir gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum"

Subay adaylarından Doğan Yıldız, günlerdir bugünün hazırlığını yaptıklarını, mezuniyetin çok gurur verici olduğunu söyledi.

Kadın subay adaylarından Leyla Yılmaz da mezuniyet töreninde çok az kadın subay adayı olduğunu belirterek, "Jandarma subay olmak ayrı, kadın subay olmak ayrı bir gurur veriyor. Eğitim süreci zorlu geçti ama severek geldiğimiz için zorlanmadık." diye konuştu.

Leyla Yılmaz'ın annesi Ayşe Yılmaz da kızının subay olacağını hiç tahmin etmediğini ancak şimdi çok gururlandığını ifade etti.

Subay adayı babası Hüseyin Akbaba da oğlu mezun olduğu için çok gururlandığını, sevinçten ağladığını belirterek, kendisine böyle bir duygu yaşattığı için evladına teşekkür etti.

#Komando
#Subay
#Yemin töreni
#İzmir
6 years ago