|

Eğlence yerine güvenlik kriteri

İstanbul ve Kayseri'deki alçak saldırılar ve Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a bir sergide yapılan saldırının ardından sergi salonlarından eğlence mekanlarına kadar yeni önlemler devreye girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 jeudi
Güncelleme: 02:22 - 5/01/2017 jeudi
Yeni Şafak

Vali Ercan Topaca tarafından belediyeden kaymakamlıklara, jandarmadan emniyete kadar tüm kurumlara genelge gönderildi. Ortaköy'deki eğlence mekanına yönelik saldırıdan önce gönderilen genelgede, bu tür mekanlara yönelik uyarılar bulunması da dikkat çekti. Genelgeye göre, açılış, tören, toplantı, sergi, spor müsabakaları gibi etkinliklerde, programı düzenleyen kişi veya kuruluşlar, program akışını en az 24 saat önceden valiliğe bildirecek. Katılımcı sayısının 250 kişiyi geçmediği toplantılarda, katılımcılar el ile veya el dedektörü ile aranarak salona alınacak.



X-RAY VE DEDEKTÖR ŞARTI


İnsanların toplu olarak bulunduğu umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinin güvenliği, özel güvenlik personeli istihdam edilmek suretiyle sağlanacak. Bu iş yerlerinde kaç özel güvenlik personeli çalıştırılacağı İl Özel Güvenlik Komisyonu tarafından tespit edilecek. Kapasitesi 250 kişinin üzerinde olan umuma açık eğlence ve istirahat yerleri ile kapasitelerine bakılmaksızın alkollü içki servisi yapılan bütün umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde x-ray veya kapı dedektörü ile kontrol yapılacak.


#Andrey Karlov
#Ercan Topaca
il y a 7 ans