|

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi son buldu. 19 Ekim'de açıklanması beklenen ehliyet sonuçları bugün açıklandı. Binlerce sürücü adayını yakından ilgilendiren ehliyet sınav sonuçları bugün içerisinde açıklandı. Ehliyet sonuçları MEB resmi sitesi üzerinde.

Yeni Şafak
16:05 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 17:06 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı.
Sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı.
7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi son buldu. Binlerce sürücü adayını yakından ilgilendiren MTSKS 4 sınav sonuçlarının bugün içerisinde açıklandı. Bakanlık sonuçları
adresi üzerinden açıklayacak. Ayrıca E-Devlet şifresi ile ehliyet sınavı sonuçları öğrenilebilecek.

Sınava girenler 50 soruya cevap verirken, konu dağılımı olarak 3 Trafik, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve 6 Trafik Adabı. MEB’in yaptığı sınavların çoğunda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin sınav sistemi olan "4 yanlış 1 doğruyu götürme" yok. Her soru 2 puan değerinde. Bakanlığın sınavı geçme puanı 70. 50 sorudan 35’ini doğru yapan aday, sınavı geçiyor.

Ehliyet sonuçları açıklandı

Ehliyet sonuçları erişime açıldı. Adaylar MEB resmi sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabilecekler. 19 Ekim'de açıklanması beklenen ehliyet sonuçları açıklandı.


E-Devlet nedir

Günümüzde bilgi teknolojilerinin çok hızlı ilerlemesi ve yayılması geleneksel devlet yapısının daha hızlı ve esnek bir devlet modeline geçmesine sebep oldu. Bu yeni model elektronik devlet (e-devlet) olarak adlandırılıyor.

E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler elektronik ortamda sunuluyor. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

E-Devlet uygulamasına giriş yapabilmek için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girerek yapabilirsiniz.


Ehliyet sınavı sonuçlarına nasıl itiraz edilir

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ''Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayor. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM'nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınıyor.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmıyor.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmıyor ve cevaplandırılmıyor.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmıyor ve cevaplanmıyor.




Ehliyet sınavının geçersiz sayılmasının nedenleri

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

#​ Ehliyet sınav sonuçları
6 yıl önce