|

Ekmek arası gizli belge

Kars’ta, FETÖ'cülerin gizli bilgilerin yer aldığı flash bellek ve SD kartları bölge sorumlularına götürürken ekmek arasına veya peçeteye sakladıkları ortaya çıktı. FETÖ'cüler, kartlara müzik ve film görünümü veriyormuş!

Yeni Şafak
04:00 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 07:30 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının önemli bilgilerin yer aldığı flash bellek ile fotoğraf makinesi ve kameralarda kullanılan SD kartları bölge sorumlularına götürürken ekmek arasına ve peçeteye sakladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan Kars'taki sözde sohbet hocası N.P, örgütün çalışması ve yapılanması hakkında bilgiler verdi. N.P, “Emniyet teşkilatıyla ilgili bilgiler emniyet mensuplarınca kendi sohbet hocamıza iletilirdi, sohbet hocası da bilgileri emniyet imamına iletirdi. Emniyet imamı bilgileri yazılı bir ortamda hazırlar ve metin haline getirir, daha sonra bu bilgileri flash bellek ve SD kartlara yüklerdi" dedi.



YAKALANINCA KART KIRILIR


Bilgilerin başkasının eline geçmemesi için tedbir aldıklarını söyleyen N.P, şunları anlattı: “Yükleme yapılan flash bellek ve SD kartlardaki dosyalara müzik ve film görünümü verirdik, bunlar 'TrueCrypt' şifrelemesiyle şifrelenir ve bu şifreyi sadece bölge sorumlusu açabiliyor. Kartlar bölge imamına ulaştırılmak üzere tedbir amacıyla ekmek arasına veya peçeteye sarılarak muhafaza altına alınırdı. Ben de kartların yakalanmaması ve sıkıntılı bir durum olması durumunda peçeteye kartı koydum, yolda bir aksaklık olması durumunda o peçeteyle burnumu silip peçeteyi yere atar gibi bırakıp içerisindeki kartı kırardım."


#FETÖ
#Kars
8 yıl önce