|

EKPSS kura müracaatları başladı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci EKPSS için kura müracaatlarının başladığını söyledi. Birçok engellinin istihdam edileceğini söyleyen Ekinci, kuraya sınava girmeyenlerin katılabileceğini ifade etti. Ekinci, 24 Nisan 2016 tarihinde sınava giren engelli memur adaylarının, tekrardan 2016 kura işlemlerine başvuramayacaklarını da açıkladı.

Yeni Şafak
09:26 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:26 - 3/05/2016 Salı
IHA
24 Nisan tarihinde yapılan EKPSS'ye katılan kişiler kuraya katılamayacaklar.
24 Nisan tarihinde yapılan EKPSS'ye katılan kişiler kuraya katılamayacaklar.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) kura müracaatlarının başladığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini alan adayların, ÖSYM başvuru merkezlerinin birinden başvuru işlemlerini şahsen yapacağını ifade etti.


Birçok engellinin istihdam şansı olduğunu belirten Ekinci şunları söyledi:



“Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen engelli vatandaşlarımız Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) 24 Nisan 2016 tarihinde girmişlerdir. Şimdi ise önümüzdeki sürecin adı kura işlemleridir. Engelli vatandaşlarımızın sınav haricinde sadece kuraya katılıp kura sonucunda da engelli memur olarak istihdam edilebilme şansları bulunmaktadır. 24 Nisan 2016 tarihinde sınava orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunları katılmışlar idi. Şimdi ise yapılacak olan kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, özel eğitim iş uygulama merkezleri veya okulu mezunları yada bu okullardan yerleştirme işlemlerinin son başvuru tarihi itibari ile mezun olabilecek olan engelli adaylar başvuru yapabileceklerdir. 24 Nisan 2016 tarihinde sınava giren engelli memur adayları, tekrardan 2016 kura işlemlerine başvuramayacaklar, Kuraya başvuran adaylar atanabilmeleri için, tercih işlemlerinin son başvuru tarihi itibari ile ilgili okullarından mezun olmaları gerektiği, Kura ile yerleşmek isteyen adaylar kayıtlarını her bir dönem için bir kez alınacaktır. Daha sade bir anlatım ile; kuraya başvuran adaylar bir kez başvuru yapacaklar, tercih dönemlerinde tekrardan başvuru yapmayacaklardır"



Kura için başvuru tarihleri


Kuraya katılmak isteyen adaylar başvurularını 3 Mayıs - 16 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuru yapabileceğini belirten Ekinci,


“Kuraya başvuran adaylar 03 Mayıs- 17 Mayıs 2016 tarihleri arasında 15 TL yatıracaklardır. Kura için son ücret ödeme tarihi 17 Mayıs 2016 Kuraya başvuru yapacak olan adaylar başvuru ücretlerini, Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık aracılığı ile yatırabilirler. Ayrıca, adayların başvuru ücretlerini alternatif olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabileceklerini de bilmelerinde yarar bulunmaktadır" dedi.



Kimler başvurabilir?


Ekinci, kuraya kimlerin başvuramayacağı ise şu şekilde sıraladı, ''2016 EKPSS için 24 Nisan 2016 tarihinde sınava giren kişiler, 65 yaşını dolduran engelli adaylar, 8 yaşını doldurmayanlar kuraya başvuramazlar. Kuraya katılmak isteyen adaylar, EKPSS Kılavuzu ile Aday Başvuru formuna başvuru süre tarihi olan 03 Mayıs 2016 - 16 Mayıs 2016 tarihler arasında ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilirler.ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve sistemde eğitim bilgileri ile kura için gereken engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını ÖSYM'nin internet adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir.



Adaylar, ÖSYM'nin internet sayfasında “Bireysel Başvuru" alanındaki açıklamalar doğrultusunda işlemlerini yaparak başvurularını süresi içinde tamamlayacak ve kura başvuru ücretini yatıracaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59'da sona erecektir. Bunun dışındaki tüm adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapmak zorundadır''

#ÖSYM
#EKPSS
#Tamer Ekinci
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
8 yıl önce