|

El Bab şehidimiz raporlu olmasına rağmen göreve gitmiş

Fırat Kalkanı'nda kapsamında 29 Kasım'da El Bab'da irtibat kesilen ve şehit olduğu dün açıklanan askerimiz Kıvanç Kaşıkçı'nın büyük bir fedakarlık yaptığı ortaya çıktı. Şehidin abisi, Kaşıkçı'nın geçen Kurban Bayramı'nda vurulduğu ve raporlu olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımı yalnız bırakmam dedi, koşa koşa Suriye’ye gitti. Ağabeyim vatanını o kadar çok seviyordu" dedi.

Yeni Şafak
18:39 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 19:24 - 10/01/2017 Salı
AA

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 29 Kasım'da irtibat kesilen ve El Bab bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın cenazesi, Gaziantep'teki törenin ardından memleketi Çanakkale'ye getirildi.



Şehit Kaşıkçı'nın cenazesi askeri uçakla Çanakkale Havaalanı'na getirildi. Kaşıkçı'nın eşi Hamiyet ve 15 aylık kızı Yağmur da aynı uçakla kente geldi.



Cenazeyi, Kaşıkçı'nın ailesi ile Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile çok sayıda vatandaş karşıladı.



Uçaktan indirilen şehidin cenazesi daha sonra askerlerin omuzundan cenaze aracına alınıp, Çanakkale Devlet Hastanesi morguna götürüldü.





'Oğlum bugün milleti için canını hiçe sayarak şehit düşmüştür'


Kaşıkçı'nın babası Ramazan Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla gurur duyduğunu söyledi.



Çanakkale'nin şehitler diyarı olduğunu ifade eden Kaşıkçı, "Fırat Kalkanı'nda kahramanca savaşan ülkesi, milleti için orada ölümü göze alan, şehit düşen bir kahramanını karşılayacak. Oğlum bugün milleti, devleti için canını hiçe sayarak, orada sonuna kadar çarpışarak şehit düşmüştür. O kahramanlar olduğu sürece bu ülke beraber olacak. Asla bayrağı hiç kimse indiremeyecek. Hiç kimse bizleri susturamayacak. Al bayrağımız her zaman bu ülkede dalgalanacak. Oğlum seninle ne kadar gurur duysam azdır. Sen benim onurumsun, gururumsun." dedi.



'Koşa koşa Suriye'ye gitti'


Şehidin kardeşi Erdinç Kaşıkçı da abisinin raporlu olmasına rağmen yeniden göreve döndüğünü ifade etti.



Abisinin vatanını çok sevdiğini anlatan Kaşıkçı, "Geçen Kurban Bayramı'nda vuruldu da geldi. Doktor rapor verdi. 'Kullanmayacağım ben, arkadaşlarımı yalnız bırakmam' dedi, koşa koşa Suriye'ye gitti. Eğer raporu kullansaydı, şimdi yanımızda olacaktı. Ağabeyim vatanını o kadar çok seviyordu." diye konuştu.



Şehit Kıvanç Kaşıkçı'nın cenazesi yarın toprağa verilecek.






#El Bab
#Şehit
#Kıvanç Kaşıkçı
#DEAŞ
7 yıl önce