|

El Bab şehitlerine veda

Dün Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında şehit olan askerlerimiz için cenaze töreni düzenleniyor. Dün gerçekleştirilen saldırıda 16 askerimiz şehit oldu, 4 askerimizin ise durumu ağır.

Yeni Şafak
14:32 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 23/12/2016 Cuma

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde bulunan ve DEAŞ'ın alçak saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı, Uzman Çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik, Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, Uzman Çavuş Ferhat Demir, Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca, Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın, Uzman Çavuş Akın Acar ve Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz için memleketlerinde cenaze töreni düzenlendi.








Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz (25), memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.



Çarşamba Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Kumtepe Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin babası Ertan, annesi Safiye ve kardeşi Umut Kavuz'un gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.



Şehidin naaşı, buradan cenaze aracı ile Rıdvan Paşa Camisi önündeki caddeye götürüldü. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidin ailesine başsağlığı diledi.



Cuma namazını müteakip İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Paşayazı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.



Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bakan Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın - Tokat


Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın (24), memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Şehit Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Erbaa Devlet Hastanesi morgundan alınarak helallik alınmak üzere Gündoğdu Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Şehidin annesi Asuman, kardeşi Mert, babası Mustafa Yalçın ve nişanlısı Özge İslam ile akrabaları, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.



Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Merkez Cami'ye getirildi. Halasının oğlu Mahmut Şerbetçi, tabutunun üzerine şehidin damatlığını koydu. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Yalçın'ın cenazesi, şehitlikte toprağa verildi.



Cenaze namazına şehidin ailesi ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer ve Yusuf Beyazıt, Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca
- Kahramanmaraş


Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Tankçı Astsubay Kıdemli Çavuş Ökkeş Karaca'nın (25) cenazesi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katıldığı törenle memleketi Kahramanmaraş'ın Kale Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.



Şehit Karaca'nın Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan naaşı, konvoy eşliğinde Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde yaşayan babaevine getirilerek burada helallik alındı.



Daha sonra Mimar Sinan Camisi'ne götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.



Şehit Karaca'nın kardeşleri cenaze törenine askeri üniformayla katıldı. Şehidin kardeşi Ramazan Karaca, ağabeyinin tabutu önüne konulan fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.



Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şehit ailesine taziye bulundu.



İl Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omuzlarında tekbirler eşliğinde getirildiği mahalle mezarlığına defnedildi.



Törene, Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 2. Ordu İdari Kurbay Yar Başkanı Tuğgeneral İbrahim Özbudun, Büyükşehir Belediye Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç ile Fahrettin Oğuz Tor, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle gaziler ve vatandaşlar katıldı.



Uzman Çavuş Ferhat Demir - Bursa


Suriye'nin El Bab bölgesinde devam eden Fırat Kalkanı operasyonu sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Ferhat Demir memleketi Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş'un anne ve babası oğullarını başlarına taktıkları komando beresi ile uğurlarken, 3 aylık eşi ise Türk bayrağıyla selamladı.



Dün akşam 18:00 sıralarında askeri uçakla Yenişehir havaalanına getirilen Uzman Çavuş Ferhat Demir'in naaşı buradan ambulansla eski Asker Hastanesi olan İlker Çelikcan Fizik Rehabilitasyon Hastanesi'nin morguna getirildi. Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi Samanlı Mahallesi'ndeki baba ocağında yapılan duanın ardından Osmangazi İlçesindeki Mihraplı Cami'ine getirildi.


Şehit Uzman Çavuş'un cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sırasında Şehit Uzman Çavuş'un babası Bahri Demir ile Annesi Fadime Demir'in başlarına komando beresi takmaları dikkat çekti. Şehit Uzman Çavuş'un 3 ay önce dünya evine girdiği eşi Fatma Demir ise elindeki Türk bayrağıyla selamladığı kocasını gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazının ardından Ferhat Demir dualar eşliğinde Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.


Cenaze töreninde konuşan kardeşi Mert Demir ise, "Vatanım sağ olsun, ben de buradayım. Benim bir tane ağabeyim vardı. Kanı yerde kalmayacak" diyerek ağabeyinin fotoğrafını öptü.





Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar - Elazığ


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde şehit düşen Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. Babasının fotoğrafını sevdiği şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının üzerine bordo beresi bırakıldı.



Suriye'nin El Bab bölgesinde önce gün terör örgütü DEAŞ militanlarının saldırısı sonucu şehit düşen askerlerden Bordo Bereli Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın (24) naaşı Elazığ'a getirildi. Şehit Pınar için İzzetpaşa Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, diğer protokol üyeleri, şehidin babası Muzaffer, annesi Songül, kardeşi İbrahim Efe, ağabeyi Ömer Pınar, yakınları, emniyet ve askeri personel ile binlerce vatandaş katıldı.


Şehidin naaşının üzerine bordo beresi bırakılırken, metanetli duran babası oğlunun fotoğrafını sildi. Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından cenaze namazı kıldırılarak dua edildi. Daha sonra şehidin naaşı askerler tarafından omuzlara alınarak top aracına götürüldü. Törene katılan kalabalık, tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Resmi tören geçişi yapılmasının ardından cenaze aracına alınan şehidin naaşı Garnizon Şehitliği'ne götürülerek, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.



Uzman Çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik - Kayseri


Fırat Kalkanı Harekatı'nda, DEAŞ'lı teröristlerin saldırısında şehit olan piyade uzman çavuşlar Mehmet Kökkaya ve Osman Çelik'in cenazeleri, memleketleri Kayseri'de düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Çelikin ağabeyi Ozan Çelik asker selamı vererek, "Vatanımız sağ olsun" dedi.


Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan 16 askerden Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya ve Piyade Uzman Çavuş Osman Çelikin cenazeleri, dün Kayseriye getirildi. Şehitlerin cenazeleri bu sabah yakınları tarafından alınıp, helallik alınması için baba evlerine, ardından da cenaze töreni için Kalemkırdı Camii'ne getirildi.


Kalemkırdı Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengül, 2nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Ercan Teke, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


Cenaze namazı öncesi şehit Osman Çelikin ağabeyi Ozan Çelik, kardeşinin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Kardeşinin fotoğrafını da öpen Ağabey Çelik, ardından tabut başında asker selamı vererek, "Vatanımız sağ olsun" dedi.


Şehit Osman Çelikin babası Ali Çelik de gözyaşı dökerken, üşümemesi için oturduğu sandalyede bacaklarına mont sarıldı. Şehidin yakınları da tabut başına gelerek gözyaşı döktü. Suriye'de şehit olan Uzman Çavuş Osman Çelik'in annesi Suriye Çelik de oğlunun asker parkasına sarılarak gözyaşı döktü.


Babası 5 ay önce vefat eden şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya'nın annesi Hayriye, eşi Zeliha, 2 yaşındaki kızı Elif ve 7 kardeşi de cenazede gözyaşı döktü.


Kılınan cenaze namazının ardından şehitlerin cenazeleri, Garnizon Hava şehitliğine top arabası ile götürüldü ve toprağa verildi.


Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Kalemkırdı Camii avlusundaki çelengindeki adının yazdığı kağıt, bir kişi tarafından sökülerek atıldı.



Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı
- Kars


Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı, memleketi Kars'ın Susuz ilçesinde toprağa verildi.



Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı'nın Kars Harakani Devlet Hastanesi morgundan askerlerce alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Susuz ilçesindeki Kazım Karabekir Camisi önüne getirilip katafalka konuldu. Şehit için burada öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.



Şehidin kardeşi Tolga Yekebağcı, törende kardeşinin tabutuna sarılarak, "Kardeşim ben sana nasıl toprak atayım? O kurşunun önüne ben geçeydim de beni vuraydı. Bu aile şehitler ailesi. Kardeşim 'Aslana kurşun işler mi?' demişti, kurşun geldi. Senin adını aslan gibi yeğenin taşıyacak kardeşim." diyerek gözyaşı döktü.



Şehit annesi Fikriye Yekebağcı da "Ben ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Benim yavrum şehit oldu." diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.



Cenaze törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şehidin ailesine başsağlığı diledi.



Bakan Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazı sırasında ayakta durmakta zorluk çeken şehidin babası Zeki Yekebağcı ile kardeşi Tolga Yekebağcı'nın elini tutarak destek oldu.



Cenaze namazı sonrası şehit Ömercan Yekebağcı'nın cenazesi, helallik alınmak üzere babaevine getirildi. Şehidin annesi Fikriye, babası Zeki, ağabeyi Tolga ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.



Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi ilçe mezarlığında askerlerin saygı atışı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.



Defin işlemi sonrası Bakan Arslan, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını öperek, babası Zeki Yekebağcı'ya takdim etti.



Törene, Bakan Aslan ile Vali Doğan'ın yanı sıra AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, şehidin yakınları, askeri erkan, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Uzman Çavuş Akın Acar
- Tekirdağ


Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Akın Acar, memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Çorlu Devlet Hastanesi morgundan alınan Acar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik için Kazımiye Mahallesi'ndeki annesinin yaşadığı eve götürüldü.



Şehidin cenazesi helallik alınması sonrası Hacı Mehmet Şirikçi Camisi'ne getirildi. Burada şehidin annesi Hanife Acar ve şehidin kız kardeşi Hilal Başaran tabuta sarılarak ağladı.



Anne Acar, şehit evladını "Yeşil gözlerine doyamadığım meleğim, sana nasıl kıydılar" diye uğurladı.



Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Acar'ın cenazesi, şehitlikte toprağa verildi.



Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile ve AKUT gönüllüsü olan şehidin cenazesi için İzmir'den gelen AKUT gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.




#Fırat Kalkanı Harekatı
#DEAŞ
#El Bab
#Şehit
7 yıl önce