|

Elazığ, su ürünleri Ar-Ge merkezi olacak

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu bünyesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da su ürünleri üretimi ve verimliliğinin artırılması amacıyla Ar-Ge merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. İstasyon Müdürü Hakan Akgün, “2015 Mayıs'ta tamamlayacağız” dedi.

Yeni Şafak
10:18 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 08:26 - 8/12/2014 Pazartesi
AA

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce "Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerindeki Su Ürünleri Üretimini ve Verimliliğini Arttırma Projesi" kapsamında Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi kurulması için çalışma başlatıldı. Pertek feribot iskelesine 4-5 kilometre mesafede bulunan 6 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan Ar-Ge merkezi için arazi tesviye çalışmalarına başlandı. İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sundukları projenin kabul edilmesinin ardından, 720 bin lira bütçeyle su ürünleri Ar-Ge merkezi kurma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.


VERİMLİLİK DE ARTACAK


YILDA 3 MİLYON YAVRU BALIK

Ar-Ge merkezinin yılda 3 milyon yavru balık üretilebilme kapasitesine sahip olacağını aktaran Akgün, merkezde yaygın olarak üretimi yapılan balık türlerinin dışında yayın balığı, yerli turna, karabalık, şabut gibi ekonomik değeri yüksek alternatif balık türlerinin kültüre alınması noktasında da çalışmalar yürütüleceğini anlattı. Merkezde, üniversitelerin ve özel sektörün desteğiyle geleceğe yönelik bilimsel projeler ortaya koyacaklarını ifade eden Akgün, deneme, araştırma ve uygulama ünitelerinde bilimsel çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Hakan Akgün, Ar-Ge merkezinde yapılacak araştırmalar neticesinde bölgede balıkçılık sektörünün ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve balıkçılığının gelişimine büyük katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

#balık
#su ürünleri
#ar-ge merkezi
9 yıl önce