|

Elçiliğimiz Kudüs’e taşınsın

MHP lideri Bahçeli, “Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır” önerisinde bulundu. Bahçeli, “Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte, dünyaya, tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:38 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.
​MHP lideri Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır” dedi. Bahçeli, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmesini değerlendirdi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Kudüs, ABD-İsrail ortak yapımı vahşi ve vandal bir komploya maruz kalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, “Başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır” dedi. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Kudüs komplosu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden ziyade, Genel Kurula taşınmalı ve tüm ülkeler için bağlayıcı olacak adil bir kararın alınması temin edilmelidir. Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi’ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze’den oluşan Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İİT’nin kararına binaen diplomatik misyonumuz, Doğu Kudüs’te Büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir.”

Bahçeli, Kudüs’ün, ecdadın mirası, Harem-i Şerif’le mühürlenmiş ilk kıblesi olduğunu anımsatarak, bu kutlu emanetin kıblesizlere bırakılmayacağını, bırakılamayacağını bildirdi.

  • Tebrik telefonu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli telefonla Kudüs’ü konuştu. Görüşmenin gündemini önceki gün İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi oluşturdu. Bahçeli, zirvede elde edilen başarıdan dolayı Erdoğan’ı tebrik etti.
  • Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde İstanbul’daki İİT zirvesi ele alındı. Bahçeli, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü haksız, hukuksuz ve hadsiz şekilde İsrail’in başkenti ilan etmesini bölgeyi iyice ısındırdığını, gerginlikleri kontrolsüzce tırmandırdığını belirtti. Bahçeli, Erdoğan’a İslam ülkelerini bir araya topladığı için teşekkür etti, İİT toplantısının verimli geçtiğini vurgulayarak elde edilen başarıdan dolayı da tebrik etti. Bahçeli’nin gün içinde yaptığı Kudüs Başkonsolosluğu’nun büyükelçilik seviyesine çıkarılması önerisini Erdoğan’a da yaptığı kaydedildi.
  • Bahçeli, hükümetin bu konuda atacağı adımlara destek vereceklerini belirtti.
  • Erdoğan da Bahçeli’ye duyarlılığından dolayı teşekkür etti, TBMM’de grubu bulunan üç partinin İİT'nin kararını desteklemelerinin olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

#Devlet Bahçeli
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce