|

Eldeki silahla barış istenmez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile biraraya geldi. Görüşmeden sonra CHP’li Altay, terör örgütüne silah bırakma çağrısında bulundu, “Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimse duyamaz” dedi. HDP’li Baluken ise AK Parti-CHP koalisyonunu işaret etti.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Demirtaş'ın talebi üzerine Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü.



Kılıçdaroğlu'nun, HDP heyetini makam odasının kapısında karşıladığı görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök ile HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan da yer aldı. İki partiden görüşmenin ardından açıklama yapıldı. “Türkiye'de barışa nasıl ulaşırız ile ilgili karşılıklı bir görüş alışverişinde bulunduk” diyen Altay, terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısında bulundu. “PKK'nın yönelttiği silah 7 Haziran'da ortaya konulan barış talebine yöneltilmiş bir silahtır” ifadelerini kullanan Altay, “Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimse duyamaz” dedi.



HERKES RAHAT OLSUN


Altay, “Herkesin içinin rahat olmasını isteriz. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek. Nereden gelirse gelsin terör kabul edilemez. Siyasi partiler teröre karşı tavır almalıdır. Bu barış iradesine yönelmiş bir silahtır. PKK'nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. Devlet de üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Türkiye'de barış isteyenlerin sesinin duyulması için PKK'nın mutlaka silahları bırakması lazım” diye konuştu.


CHP olarak terörün sonlanması ve barışın tesisi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Altay, görüşmede koalisyondan ziyade Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olayları ve barışın nasıl sağlanacağı konusu üzerinde durulduğunu ifade etti.



GİRDAPTAN ÇIKACAĞIZ


İdris Baluken de yaptığı açıklamada, “Dayatılan savaşa karşı hiçbirimiz çaresiz değiliz. Toplumda varolan barış umudunu yürütmeyle ilgili siyaset kurumunun çabası vardır. Çözümsüzlük girdabından çıkılabileceğimizi düşünüyoruz. Bölünme söz konusu değildir. Biz silahların devreden çıkacağı inancımızı sürdürüyoruz. CHP'nin genel başkanı ve heyetine HDP adına teşekkür ediyorum” dedi.



AK PARTİ-CHP'Yİ İŞARET ETTİ


Koalisyon tartışmalarına da değinen Baluken, “Şu anda yürüyen koalisyon görüşmeleri var. CHP'nin dahil olacağı koalisyon seçeneğinin Türkiye'yi, çatışma zeminini güçlendirecek yaklaşımlardan çıkarabileceğini düşünüyoruz. AKP-CHP koalisyonunun Türkiye'nin geleceği açısından sağlam bir programla birlikte pek çok soruna çözüm getirebileceğinidüşünüyoruz” dedi.


#Kılıçdaroğlu
#hdp
#çözüm süreci
#silah bırakma
9 yıl önce