|

Eminönü bereketlendi

Kutsal topraklara yolculuğa günler kala, Eminönü Tahtakale'de hac alışverişi hareketliliği başladı. Çeşit çeşit hediyelikler ve hac malzemelerinin bulunduğu dükkanlarda, her bütçeye uygun satış yapılıyor. Hacı adayları, ihramdan seccadeye, sabundan tavaf ayakkabısına kadar her ihtiyacını buradaki mağazalardan karşılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:59 - 29/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hacı adayları alışverişte
Hacı adayları alışverişte

Hacı adaylarının heyecanla beklediği kutsal topraklara yolculuğa günler kaldı. Eminönü Tahtakale’de bulunan hac malzemesi satan işletmeler de hacı adaylarıyla doldu taştı. İhram, ferace, seccade, tesbih, yüzük ve birçok hac malzemesini bir arada bulabilen hacı adayları için her bütçeye uygun kıyafet ve hediyelik eşya bulunuyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN FİYAT

Her bütçeye uygun hac kıyafeti olduğunu söyleyen dükkan sahibi Fatih Yıldız, “Hac döneminin gelmesiyle birlikte işlerimizde yoğunluk da başladı. Hacı adayları kuralarının çıktığını öğrendikten hemen sonra ihtiyaçlarını almaya başladı. Erkek hacı adayı için hazırladığımız takımda ihram, seccade, sandalet, tavaf ayakkabısı, hac sabunları, ihram kemeri ve keten kıyafeti bulunuyor. Takımın maliyeti 200 liradan başlayarak 500 liraya kadar çıkabiliyor. Aynı şekilde Bayanlar için de takımlarımız bulunuyor. Bunun içerisinde Ferace, başörtüsü, tavaf ayakkabısı, terlik ve cepli atlet bulunuyor. Bunun da ortalama fiyatı 150 liradan başlayarak 600 liraya kadar çıkabiliyor. Eşleriyle birlikte hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adayları ortalama 500 liraya kıyafet alışverişini yapabiliyor” dedi.

500 TL’DEN 5 BİN TL’YE

Hacı adaylarının hediyelik eşyalarını Mekke ve Medine’den almak yerine Eminönü’den aldığını söyleyen Bedrettin Yazar, “ Haci adayları kilo probleminden dolayı dağıtacakları eşyaları Eminönü’den alıyor. Hem taşıma sorunundan kurtuluyor hem de daha çok çeşit bulma imkanına sahip oluyor. Hacı adayı ortalama 100 kişilik hediyelik alışveriş yaptığında bin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu rakam 5 bin liraya kadar da çıkabiliyor” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN DE HEDİYELER VAR

Yazar, "Tesbihler 3 ila 15 lira, Yüzükler 25’li paketler halinde 3 ila 20 lira, takkeler 10’lu paketler halinde 10 ila 30 lira, kokular 3 ila 100 lira arasında değişiyor. Çocuklar için ise bileklik, kol saati ve oyuncaklar tercih ediliyor” şeklinde konuştu.


Kutsal topraklar için 10 yıl beklediler

10 yıldır hac vazifesini yerine getirmek için kuranın çıkmasını bekleyen Ahmet ve Nazife Akçay ailesi yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi; “ Uzun zamandan beri vazifemizi yerine getirmek için sıra bekliyorduk. Allah nasip etti ve vazifemizi yerine getirmek için kutsal toraklara gideceğiz. Alışverişimizi aylar öncesinde yaptık. Ortalama iki kişinin kıyafet ve 100 kişilik hediyelik eşyası 2 bin liraya mal oldu. Allah herkese bu vazifeyi yerine getirmeyi nasip etsin” dedi.

#İstanbul
#Eminönü
#Hac
7 yıl önce