|

Emniyet faturaları yayınladı

Paralel yapının yayın organları Suruç saldırısı sonrası Şanlıurfa'ya gönderilen polislerin elverişsiz koşullarda bir tuvaletin damında açık havada yattıklarını iddia etti. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ise otel faturalarını yayınlayarak paralel medyayı yalanladı

Yeni Şafak
04:00 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından yeni gelen ekibi karalamak ve emniyeti zaafiyet içerisinde göstermek için karalama kampanyası başlatan paralel yapının yayın organları, yalan haberlerinde sınır tanımıyor. Son olarak Şanlıurfa'ya Suruç saldırısı sonrası geçici görevle giden polislerin bir tuvaletin damında açık havada yattıkları iftirasını atan paralel yapının yayın organının kaleme aldığı haberi Şanlıurfa Emniyeti yalanladı. Ayrıca yer yatağında elverişsiz şartlarda yattığı iddia edilen polislerin otelde konakladığına dair faturalar da ortaya çıktı.


ALGIYA YÖNELİK HABERLER

Emniyet açıklamasında, söz konusu haberin algı oluşturmaya yönelik, maksatlı ve yalan bilgilerden oluştuğu ifade edildi. Açıklamada, haberde bahsi geçen ve daha önceleri Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan binanın tuvalet olmadığı belirtilirken, 5 ay önce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiği ve binanın çevik kuvvet grup amirliği ve misafirhane olarak kullanılması amacıyla tadilat çalışmaları başlatıldığı kaydedildi.


HASTALIKLI ZİHNİYET

Açıklamada, haberin içeriğinde yer alan fotoğrafları çekilen binanın damında kurulu yatakların, bölgenin kültürüne uygun olarak tadilat çalışmaları nedeniyle çalışan işçiler tarafından kullanıldığı vurgulandı. Açıklamada, “Terör örgütlerinin eylemlerinin arttığı ve güvenlik risklerinin yüksek olduğu bir bölgede, görevli personelimizin konuşlandığı yerin fotoğraflarını yayımlayarak ve 'açık hedef halindeler' ifadelerini kullanarak, terör örgütlerinin hedefi haline getiren bu hastalıklı zihniyeti kamuoyunun takdirlerine sunarız” denildi.



MOBESE ihaneti soruşturuluyor


Devlet ile emniyet teşkilatını yıpratmak ve itibarsızlaştırmak amacıyla bir süredir malum yapıya ait basın yayın organlarının arayış içerisinde oldukları açıkça görüldüğü belirtilen açıklamada, “Bu durum 'Fetullahçı Terör Örgütü' ile mücadelede doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır” ifadelerine yer verildi. Açıklamda, MOBESE ihanetine de değinilerek, “Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nde yaşanan Plaka Tanıma Sistemi'nin ihaneti sorumluları meslekten ihraç edilmiş olup, adli yönden süreç devam etmektedir. İlgili yerlere gerekli suç duyurusu yapılacaktır” denildi.





#MOBESE
#Paralel yapı
#Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü
9 yıl önce