|

Emniyet'te her rütbeye FETÖ operasyonu

FETÖ'yle mücadele KHK'ları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 9 bin 103 polis dün gece görevden uzaklaştırıldı. Listedeki isimler dikkati çekerken, rütbelere göre dağılım da belli oldu.

Yeni Şafak ve
16:07 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ'yle irtibatlı memurlar açığa alındı.
667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde FETÖ'yle irtibatlı memurlar açığa alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 9 bin 103 polis dün gece görevlerinden uzaklaştırıldı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer buldu:

"667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 emniyet teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır."

Her mevkiden uzaklaştırma

Emniyet'teki FETÖ'ye yönelik dev operasyonun ardından açığa alanların isim listesi de belli oldu. En kritik daire başkanlıklarını da kapsayan düzenlemeden dikkati çeken istatistikler yansıdı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü statüsünden polis memuruna kadar her mevkide yaşanan görevden uzaklaştırma ile Emniyet içinde büyük bir FETÖ temizliği gerçekleştirildi.



40 bini aştı

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan KHK'larla ihraç edilen ya da açığa alınan memurlar arasında çok sayıda polis de bulunuyordu. İhraç edilen ya da açığa alınan polis sayısı son kararın ardından 40 bini aştı.

  • 5 Ekim 2016'da 12 bin 801 polis açığa alınmıştı.
#Emniyet Genel Müdürlüğü
#FETÖ
#KHK
#İhraç listesi
7 yıl önce