|

Emniyet'ten Diyarbakır bombacısıyla ilgili açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitinginde, 4 kişinin ölümüne ve 414 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın failine, askerlik şubesine gitmesi gerektiği yönünde tebligat yapıldığını, iddiaların araştırılması için polis başmüfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
13:35 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:38 - 6/07/2015 Pazartesi
AA

Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu patlamanın faili olarak gözaltına alınan O.G. ile ilgili bir gazetede yer alan "Polis kapıyı çaldığında terörden aranıyordu" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı.



Açıklamada, 3 Haziran 2015'de, Diyarbakır'da bir otelin kayıtlarında, bölge polis merkezi görevlisince yapılan kontrolde, otelde konaklayan şüphelinin asker kaçağı olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamaya göre, bunun ardından şüpheliye Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde askerlik şubesine gitmesi gerektiği yönünde tebligat yapıldı.



Soruşturma başlatıldı


Emniyet Genel Müdürlüğü, iddia konuları ile ilgili herhangi bir ihmali olanlar varsa belirlenmesi amacıyla polis başmüfettişlerinin 10 Haziran'da görevlendirildiğini, konunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu da duyurdu.



Sözkonusu haberde O.G'nin "terör nitelikli kayıp şahıs" olarak aranmasına rağmen, patlamadan iki gün önce kaldığı otelde hakkında sadece yoklama kaçağı olduğuna dair tutanak tutulduğu ve gözaltına alınmadığı iddia edilmişti.

#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Diyarbakır'daki patlama
#HDP
9 yıl önce