|

Emniyetten trafiğe yaz önlemleri

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte tedbir amaçlı Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları, valilikler ve ilgili federasyonlara yazı gönderdi.

Yeni Şafak
09:07 - 9/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:14 - 9/07/2016 Cumartesi
Diğer
Emniyet Genel Müdürlüğü, valilikler ve ilgili federasyonlara yazı gönderdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, valilikler ve ilgili federasyonlara yazı gönderdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, tatil göçüyle birlikte artan kazalara yönelik yaz mevsimi için alınacak trafik tedbirlerini belirledi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları, valilikler ve ilgili federasyonlara gönderilen yazıda, uyulması gerekenler şu şekilde özetlendi. Habertürk'te yer alan habere göre uyulması gerekenler şöyle:



  • Denetlenen her araç ve sürücüye ait belgelerin, kontrol edildikten sonra veri tabanındaki kayıtlarla uyumlu olup olmadığına bakılacak. Motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerine ağırlık verilecek.
  • Son 5 yılda devlet karayollarında ölümlü-yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiği en yoğun 200 güzergâh tespit edilerek ilave tedbirler alınacak. Bu güzergâhlar arasında İstanbul-Ankara, İstanbulEdirne, İzmir-Manisa, Ankara-Kırıkkale yolları, Çanakkale-Balıkesir Çevreyolu, Karabük-Bolu yolu, Bursa-Bilecik Çevreyolu, Mersin'in Mut ve Silifke ilçelerini birbirine bağlayan yol da var.
  • Sabit denetimlerde dikkatli olunacak, nezaket kuralları çerçevesinde davranılacak, muhataplara durdurulma nedenleri ve yapılacak işlemler hakkında bilgilendirme yapılacak.
  • Terminallerde araç ve yolcu yoğunluğunun durumuna göre tedbirler artırılacak. Yetkisiz, korsan taşımalara izin verilmeyecek. Otobüs şoförlerinin özellikle çalışma ve dinlenme süreleri ile araçların teknik yeterlilikleri kontrol edilecek.
  • Tarım araçları ile kamyon, kamyonet ve özel izin belgesi ile yük taşıyan araçların denetimlerine özen gösterilecek. Tarım araçlarının gün aydınlanıncaya kadar trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.
#Emniyet Genel Müdürlüğü
#trafik
8 yıl önce