|

Emrullah sağlığına kavuştu

Gaziantep’i kana bulayan canlı bomba saldırısında ağır yaralanan 10 yaşındaki Emrullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle tedavi oldu. Tüm masrafları karşılanan Emrullah'ın sağlık durumu iyi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:04 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kına gecesi terör örgütü IŞİD'in saldırısı sonucu kana bulandı. 55 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 20 Ağustos gecesi, 99 kişi yaralanarak tedavi altına alındı. Olay gecesi anne ve babasıyla birlikte kınaya giden 10 yaşındaki Emrullah Urtekin, patlamada yaralandı.



TERÖRÜN İZİ SİLİNİYOR


Amcası Sıtkı Urtekin tarafından hastaneye kaldırılan minik Emrullah'a, burada ilk müdahale yapıldı. Çenesi yırtılan ve sol bacağının diz kapağında dağılma meydana gelen küçük çocuk için Cumhurbaşkanı Erdoğan seferber oldu. Çocuğun yüzündeki terör izlerinin silinmesi için hastane yönetimiyle görüşen Erdoğan, 'gereğini yapın' talimatı verdi. Emrullah'ın sağlık durumuyla ilgili Yeni Şafak'a


konuşan amca Sıtkı Urtekin, şunları söyledi:



CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENDİ


“Cumhurbaşkanımız Emrullah ile yakından ilgilendi. Gereken ne varsa yaptılar. Patlamadan hemen sonra hastane baş hekimiyle görüşerek, gerekenin yapılmasını istemiş. Daha sonra belediye başkanımız Fatma Şahin de aracı oldu, çocuğumuzu Prof. Mehmet Mutaf'ın gözetimi için Bodrum'a yolladık. Burada ameliyatı gerçekleşti” Tüm hastane masrafları karşılanan minik Emrullah, sağlık durumu ise iyi.



AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÖLDÜ


Siirt'in Pervari ilçesinden Şahinbey'e göç eden ailelerin kına gecesine düzenlenen saldırı, birçok acı hikayeyi de beraberinde getirdi. Kanlı saldırıda yaralanan minik Emrullah, bu saldırıda iki amcası, bir halası ve beş kuzenini kaybetti. Terör saldırısında aynı aileden 8 kişi yaşamını yitirirken, küçük Emrullah'ın annesi ve ablası da 25 Aralık Devlet Hastanesi'nin yanık ünitesinde tedavi altında. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan minik Emrullah, 8 akrabasının yaşamını yitirdiğinden ve annesi ile ablasının yaşam savaşı verdiğinden habersiz.



  1. Fener forması Erdoğan'dan
  2. Amca Sıtkı Urtekin, Emrullah'ın Şahinbey ilçesindeki Hatice Karslıgil İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu, derslerinde çok başarılı olduğunu söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hastanede de ziyaret ettiği minik Emrullah'ın, Fenerbahçe forması istediği, Erdoğan'ın ise bu formayı Belediye Başkanı Fatma Şahin aracılığıyla küçük çocuğa ulaştırdığı öğrenildi.

#Gaziantep
#Şahinbey
#IŞİD
#Emrullah Urtekin
8 yıl önce