|

En acı kare

Ege Denizi’nde önceki gün 10’u çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği mülteci faciasından geriye kalan fotoğraflar yürek dağladı. Hayatını kaybeden çocukların yan yana konulan cesetleri mülteci dramını anlatan gelmiş geçmiş en acı karelerden biri oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 08:06 - 8/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Aydın'ın Didim ilçesinden yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan bir teknenin batması sonucu 10'u bebek ve çocuk biri hamile kadın 25 kişi hayatını kaybettiği faciadan geriye kalan bir fotoğraf, savaşın soğuk yüzünü gösterdi. Denizden çıkarılıp hastane morgunun önünde yere konulan çocukların cesetlerinin fotoğrafı mülteci dramını anlatan en acı karelerden biri oldu.



2 KAYIP MÜLTECİ ARANIYOR


Mavişehir mevkisi açıklarında sulara gömülen “Komutan 2" isimli ahşap teknenin battığı bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin 3 bot ve 1 helikopter ile başlattığı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin 2 mülteciyi ise arama-kurtarma çalışmalarının sürüyor.



BÖYLE KURTARILDILAR


Faciadan sağ kurtulan 2'si kadın, 1'i çocuk 15 mülteci, Didim Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, faciayla ilgili fotoğrafları yayınladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterden çekilen görüntülerde de 15 kişinin kurtarılması yer aldı.







3 kişi aranıyor


Tekne sahibi K.Ç. ve organizatör Y.Y.'nin Didim Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusı devam ederken faciayla ilgili olarak 2'si Afgan


3 kişi aranıyor.



Faciaya 2 gözaltı






Aydın'ın Didim İlçesi açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batması olayıyla ilgili olarak, tekne sahibi ile organizatörlük yapan bir kişi gözaltına alınırken, olaya karıştıkları tespit edilen 2'si Afgan 3 kişiyi arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Didim Emniyet Müdürülüğü tarafından gözaltına alınan tekne sahibi K.Ç. ve organizatör olduğu belirtilen Y.Y.'nin sorgusu devam ederken aynı olay kapsamında 2'si Afgan 3 kişinin daha arandığı öğrenildi. Didim Mavişehir açıklarında önceki gün , yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu bot batmış, bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Komutalığı'na bağlı hava ve deniz unsurları, 1'i çocuk, 2'si kadın 15 mülteciyi kurtarırken, 10'u çocuk, 11'i kadın 25 mültecinin ise cesedine ulaşmış, kayıp olduğu belirlenen 2 kişiye yönelik arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.


#Ege Denizi
#mülteci dramı
#Mavişehir
8 yıl önce