|

En anlamlı günde güvenoyu alacak

65. Hükümet’in güven oylaması süreci tamamlanıyor. Meclis güven oylaması için saat 11.00’de toplanacak. Hükümet tarihi bir günde, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümünde güven oyu alacak. AK Partililer oylama öncesinde kahvaltıda bir araya gelecek

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2016 الأحد
Güncelleme: 10:43 - 29/05/2016 الأحد
Yeni Şafak

65. Hükümet'in güven oylaması bugün gerçekleştirilecek. Meclis Genel Kurulu, güven oylaması için saat 11.00'de toplanacak.


TBMM Genel Kurulu'nda, 65. Hükümet Programı önceki gün görüşüldü. TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurul'daki görüşmelerde parti grupları ve Hükümet 40'ar dakika, bazı milletvekilleri ise 10'ar dakika süreyle kişisel görüşlerini ifade etti. Görüşmelerde hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş söz alarak 65. Hükümet Programı'nı Meclis'e sundu. Konuşmaların ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, hükümetin güven oylaması için bugün saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.



ÖNCESİNDE KAHVALTI


Cuma günü yeni grup başkanvekillerinin belirlendiği AK Parti TBMM Grubu, güven oylaması öncesinde bakan ve milletvekillerini kahvaltıda ağırlayacak. Bugün saat 10.00'da Meclis Üyeler Lokantasında kahvaltıya davet edilen vekillerin, tam kadro oylamaya gelmesi bekleniyor.



OYLAMADA SIKINTI BEKLENMİYOR


Geçtiğimiz salı günü Hükümet Programını Meclis'te okunmuş, cuma günü de program üzerinde görüşmeler gerçekleştirilmişti. Bugün yapılacak güven oylamasında Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 “evet" oyu gerekiyor. AK Parti'nin, Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında parlamentodaki sandalye sayısı 316'yı bulduğundan, oylamada herhangi bir sıkıntı yaşanması öngörülmüyor.



FETHİN YIL DÖNÜMÜ


Bugün aynı zamanda, İstanbul'un fethinin 563'üncü yıl dönümü. Hükümet Programı, tarihi bir günde güvenoyu almış olacak. Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü güven oylaması sonrası milletvekillerine teşekkür konuşması yapacak.


#Güven oylaması
٪d سنوات قبل