|

En büyük hatam PKK’ya kanmak

Mardin Nusaybin’de teslim olan 25 PKK’lı arasında daha önce günlüğü yayınlanan Zehra K.’nın da yer aldığı belirlendi. Güvenlik güçleri tarafından ailesiyle görüştürülen Zehra K., en büyük hatasının PKK’ya kanmak olduğunu söyledi. Örgüt tarafından kandırılan gençlere seslenen Zehra K., “Devlete teslim olun” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:29 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Mardin Nusaybin'de teslim olan 25 PKK'lı arasında yer alan Zehra K. güvenlik güçleri tarafından ailesiyle görüştürüldü. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda teslim olan 25 teröristten biri olan Zehra K, teslim olduktan sonra babası Mehmet K. ve annesi ile bir araya getirildi.



BURAYA NASIL DÜŞTÜN


Kızıyla buluşmasında baba Mehmet K, “Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti. Babası kızı Zehra K'ya ise “Kızım sana ne oldu, sen nasıl buraya düştün, sen ne haldesin?” diye sordu. Zehra K. da “Öncelikle en büyük hatam PKK'ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem Kürt halkını yakıyor” dedi.



BEN OLSAM MERMİ SIKARDIM


Devletin kendilerine kucak açtığını ifade eden Zehra K., şunları söyledi: “O yüzden benim gençlere çağrım, örgüt beni buna zorladı ama ben her seferinde anladım ki devlete sığınsınlar. Benim umudum şahsen yoktu. Biz teslim olduk, ben olsam mermi sıkardım ama devlet bize kucak açtı hem de bu süreçte, böyle bir ortamda. Devlet, bana her türlü imkanı gösterdi, hiçbir şekilde beni zorlamadı, elinden gelen en iyi şekilde ağırladılar, yapmaması gereken şekilde beni ağırladılar” ifadesini kullandı.



PİŞMANLIK NOTLARI


Güvenlik güçlerince, 16 Mayıs'ta Nusaybin'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, Zehra K'nın örgüte katıldıktan sonra yaşadığı bunalımları, çaresizlikleri ve pişmanlıklarını anlattığı bir not defteri bulunmuştu. Terörist Zehra K, defterin 29 Nisan tarihli sayfasına, örgüte dava için değil hayattan sıkıldığı için katıldığını, örgüte katılarak büyük bir hata yaptığını, kardeşlerinin böyle bir hata yapmamaları gerektiğini not düşmüştü. Aynı not defterinde kadın teröristin ailesi duyduğu özleme ilişkin ifadeler yer almıştı.







ANNESİ 'TESLİM OL' DEMİŞTİ


Not defteri, güvenlik güçlerince Zehra K'nın ailesine teslim edilmiş, baba Mehmet K, “Kızım, Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol. Sana hiçbir şey yapmaz, seni bana sağ salim teslim eder İnşallah. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim ol. Ben senin babanım, şu anda içim yanıyor. Annen hasta, doktora gidemiyor, onu ikna edemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.



Önce kadın terörist geldi


Nusaybin'de operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesinde şıkıştırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. PKK'lıların toplu halde teslim olmaları ile ilgili şimdiye kadar resmi olarak detaylı açıklama yapılmazken, güvenlik kaynaklarının, önce bir kadın PKK'lının yapılan “Teslim ol” çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi.







TOPLUCA TESLİM


Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK'lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiğini ve böylelikle 25 PKK'lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi. Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü.



4 GÜN SÜRECEK


Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. PKK'lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyuncu sürmesi bekleniyor. PKK'lılarla ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Aralarında 6 kadının da olduğu teröristlere, Mehmetçik tarafından su, meyve suyu, çikolata ve sandviç verildiği görülüyor.



24'ü tutuklandı


Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teslim olan 25 şüpheli hakkında hukuki durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümlerin uygulanacağını bildirdi. Operasyonlarda bugüne kadar terör olayları ile bağlantılı olarak Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 71 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından soruşturma işlemleri başlatıldığını aktaran Özel, haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden 7'sinin kendiliğinden teslim olduğunu söyledi. Özel, yapılan soruşturmalar sonucunda, 24 şüpheli hakkında tutuklama, 19 şüpheli hakkında adli kontrol, 3 şüphelinin de dosyadaki delil durumuna göre yapılan adli işlemlerden sonra serbest bırakıldığını ifade etti.



3 ilçede yasak


Mardin'in Ömerli, Midyat ve Nusaybin ilçelerinin kırsalında yer alan 13 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısların yakalanmasının amaçlandığı belirtildi.


#Mardin
#Nusaybin
#PKK
8 yıl önce