|

En büyük hediyem Türk vatandaşlığı

Alanya’da yaşayan Fransız Mourad Ghazli’yi 15 Temmuz darbesinden bir gün önce Fransa Büyükelçiliği'nin kapalı olduğunu gösteren görüntülerin ardından sosyal medyada ses getirmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:20 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Mourad Ghazli
Mourad Ghazli

Geçen hafta Türkiye vatandaşlığına geçen Ghazli, “Türk vatandaşlığı, eşim ve çocuklarımdan sonraki en büyük hediyedir. Kimliğimdeki boşluk tamamlandı” diye konuştu.

MÜJDELİ HABERİ
ÇAVUŞOĞLU VERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun telefonla Türkiye adına tebrik ettiğini ifade eden Ghazli, “Kendisi benim Türkiye’ye bağlılığımı ve bir Cezayirli olarak yeniden Osmanlı’nın dirilişi için mücadele verdiğimi bildiği için bana Türk vatandaşı olmamı teklif etti. Bu bana eşim ve çocuklarımdan sonraki en büyük hediyedir” diye konuştu. “Birçok Cezayirli gibi benim annemin dedesi Türk Osmanlı'ydı ve onlara Osmanlı’da kalma seçeneği sunulmadı ve zorla Fransız yapıldılar” diyen Ghazli, “Bugün tarih ile bağlarımı tekrar birleştirip kendi isteğimle ve hoşnut olarak Türk vatandaşı oluyorum. Mevlüt Çavuşoğlu’na kimliğimdeki bu boşluğu tamamlamamı sağladığı için tekrar çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Mourad Ghazli
#Fransa
#Cezayir
7 yıl önce