|

En güvenli ülkeyiz

Türkiye, ABD ve İngiltere’nin ticari kaygıları nedeniyle aldığı ‘kabinde elektronik cihaz yasağı’ kararını Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne (ICAO) taşıyacak. ICAO kurallarınca olması gereken bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarına dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Konsey üyesi olduğumuz örgüte söz konusu kararı taşıyarak, gerekli mücadeleyi yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Yeni Nesil Milli Yük Vagonu”nun Sivas’taki üretim tesisinde düzenlenen tanıtım programına katıldı.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Yeni Nesil Milli Yük Vagonu”nun Sivas’taki üretim tesisinde düzenlenen tanıtım programına katıldı.

Türkiye, ABD ve İngiltere'nin, cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasına ilişkin aldığı yasak kararını Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne (ICAO) taşıyacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) tarafından üretilen “Yeni Nesil Milli Yük Vagonu"nun Sivas'taki üretim tesisinde düzenlenen tanıtım programının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Arslan, bir terör istihbaratını gerekçe gösterip, İstanbul'dan başlayacak uçuşlara elektronik cihaz yasağı koyulmasıyla ilgili kararın Türkiye'de havayolu şirketlerinin geldiği noktanın baltalanması yönünde bir arka planının bulunmamasını temenni etti.



ICAO'YA BAŞVURDUK


ICAO kurallarınca olması gereken bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarına dikkati çeken Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Muhataplarımıza yazdığımız mektupta da özellikle terörün sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde olduğunu, bunun mücadelesinin eş zamanlı ve birlikte yapılması gerektiğini ilettik. Konsey üyesi olduğumuz ICAO'ya bu kararı taşıyarak, orada da gerekli mücadeleyi yapacağız." Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, söz konusu karara ilişkin teknik girişimlerin ve diplomatik seviyede gerekli çalışmaların da yapıldığını ifade etti.



DÜZELTME BEKLİYORUZ


Kısa sürede bu konuda bir düzeltmenin beklendiğini kaydeden Arslan, “Kimsenin şunu deme hakkı da lüksü de yok: 'Türkiye'de şu eksik.' Hayır, hiçbir eksik yok. ICAO kuralları gereği yapılması gerekenin üzerinde şeyler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Evet, terör her yerde terördür, her türlü teröristle mücadeleyi dünyanın topyekün yapması gerekir" dedi.



TURİZME ETKİSİ YOK


Kararın, Türk turizmini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Arslan, turizmi etkilemeyeceğini çünkü turistin gelme amacı ve yönteminin farklı olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları'nın çok kaliteli ve standardı yüksek hizmet sunduğunu vurgulayan Arslan, “Biz dünyanın her yerinde bunu görüyoruz. THY bu anlamda takdir ve tebrik ediliyor, tabii o tedbiri bize de iletiyorlar. Emin olun aradaki fark, bence yeterli" ifadelerini kullandı.







Yerli yük vagonu raylarda


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Yeni Nesil Milli Yük Vagonu"nun Sivas'taki üretim tesisinde düzenlenen tanıtım programına katıldı.










#Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
#Ahmet Arslan
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce