|

En güzel cevap Ayasofya olur

Osmanlı ailesinden Kayıhan Osmanoğlu, Papa’nın 1915 olayları açıklamasına tepki gösterdi. Osmanoğlu, Papa’ya verilecek en güzel cevabın Ayasofya’yı ibadete açmak olacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 22:43 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sultan İkinci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözlerine ilişkin, “Onlar, Osmanlı'yı, Osmanlı'nın yönetim anlayışını unuttu. Yeniden hatırlatmak gerekiyor. Ayasofya Camii'nde dedemiz Sultan Fatih'in vakfiyesi var. Bana kalsa Ayasofya Camii'nin hemen ibadete açılmasını isterim. Bu da Papa'ya verilecek en güzel cevap olur” dedi.



OSMANLI GİTTİ ORTADOĞU KARIŞTI


Osmanlı Devleti'nin ardından Ortadoğu ülkelerinde yaşayanların huzur yüzü görmediğini ifade eden Osmanoğlu, bugün Ortadoğu'nun Osmanlı'nın adaletine muhtaç olduğunu söyledi. Osmanoğlu, Ortadoğu ülkelerinde yaşananların Osmanlı Devleti'nin yüzyıllar boyunca Ortadoğu'yu ne kadar iyi idare ettiğinin kanıtı olduğunu ifade etti. Osmanoğlu, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Süleyman Şah Türbesi'nin yerinin değiştirilmesini olumlu bulduğunu kaydetti.



AİLEMİZ DAĞILDI


Osmanlı hanedanı üyelerine itibarlarının geri verilmesini de isteyen Osmanoğlu, aile olarak dünyanın her yerine dağıldıklarını anlattı. Zor şartlarda yaşamaya çalışan hanedan üyeleri olduğunu da kaydeden Osmanoğlu, “Hatta Şam'da yaşayan amcamız, ailemizin ikinci en büyüğü” diye konuştu.


#Sultan İkinci Abdülhamid
#Osmanoğlu
#papa
9 yıl önce